StoryEditor

Slovenské e-shopy nebudú 18. novembra účtovať poplatok za dopravu

13.11.2014, 08:39
Deň dopravy zdarma štartuje napoludnie a potrvá 24 hodín. Dodnes sa do projektu zapojilo vyše 170 e-shopov.

Slovenskí zákazníci internetových obchodov majú tento rok prvýkrát možnosť nakupovať počas jedného dňa v roku tovar cez internet bez toho, aby platili za jeho dopravu. Kým na Slovensku sa projekt koná prvýkrát, v susednom Česku má za sebou už dva ročníky. Informoval o tom iniciátor projektu portál heureka.sk.

Prvý ročník projektu Deň dopravy zdarma štartuje v utorok 18. novembra 2014 napoludnie a potrvá presne 24 hodín. Dodnes sa do projektu zapojilo vyše 170 e-shopov.

"Cena dopravy je pre Slovákov jedným z kľúčovým faktorov pri rozhodovaní sa o nákupe cez internet, ako aj pri výbere e-shopu," uviedol v tejto súvislosti riaditeľ heureka.sk Tomáš Braverman. Všetky obchody zapojené do projektu sú podľa neho držiteľmi certifikátu Overené zákazníkmi, takže spotrebitelia sa nemajú pri nákupe čoho obávať.

"Očakávame, že zákazníci online obchodov urobia počas Dňa dopravy zdarma nákupy v trojnásobnej výške oproti bežnému kalendárnemu dňu," povedal Braverman. Spotrebitelia tak môžu využiť tento deň napríklad na nákup vianočných darčekov v predstihu.

Inšpiráciou pre Deň dopravy zdarma je tzv. Free Shipping Day, ktorý vznikol v USA pred siedmimi rokmi a od začiatku sa teší vysokej popularite.

Zdroj: TASR

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
13. máj 2024 18:33