Amazon Echo
StoryEditor

Takto vyzerá technológia budúcnosti. Je ako ďalší, oveľa múdrejší člen domácnosti

07.11.2014, 11:30
Amazon predstavil inteligentného pomocníka do domácnosti. Stačí povedať jeho meno, poradí vám a pomôže.

Amazon na svojom webe amazon.com predstavil technologickú novinku, s ktorou chce vylepšiť domácnosti. Amazon Echo.

Inteligentný reproduktor Amazon Echo funguje na podobnom princípe ako napríklad Siri od Apple. Vyslovíte jej meno (v prípade Amazon Echo je to Alexa), zadáte otázku a "umelá inteligencia" vám odpovie. Či už sa pýtate na presný čas alebo čokoľvek iné, Echo cez internet vyhľadáva pre vás odpovede. Funguje na cloudovom systéme, takže by mal aj priebežne vylepšovať svoje funkcie.

Amazon predstavil Echo v štvorminútovom videu, kde ho prezentuje ako nového člena domácnosti. Štastná rodinka sa s ním rozpráva a žasne nad jeho schopnosťami a vedomosťami (video nájdete na konci správy).

Echo dokáže nastaviť budík a zobudiť vás, povie vám predpoveď počasia, pomôže pri varení užitočnými radami, ale napríklad aj prehrá hudbu (k iným zariadeniam sa vie pripojiť cez Bluetooth a prehrávať aj zo Spotify a iTunes) alebo pridá hocičo, čo sa vám v domácnosti minie, do vášho nákupného zoznamu. A práve to je priama synergia Echa s primárnym biznisom Amazonu - predávať ľuďom veci. Používatelia jeho mesačného predplatného Amazon Prime programu si môžu kúpiť Echo za polovičnú cenu. Predpokladá sa u nich, že cez Amazon viac nakupujú.

Amazon tým zároveň potvrdzuje svoje smerovanie a ambíciu vyrábať vlastný hardvér.

Na rozdiel napríklad od Siri orientuje Amazon svoj nový produkt Echo výhradne na domácnosti. Výrobca sľubuje sedem dobrých mikrofónov nasmerovaných na všetky strany, ktoré zachytia váš hlas z ktoréhokoľvek miesta v miestnosti a aj vtedy, keď hrá hudba. Echo je neustále v pohotovosti, aktivujete ho tak, že poviete jeho meno.

Cena za Amazon Echo je stanovená na 199 dolárov. Zatiaľ nie je v predaji, je iba na pozvánky v USA. Technické špecifikácie a predstavenie produktu sú na amazon.com/echo.

Takto vyzerá Amazon Echo

Video predstavujúce nový produkt Amazonu

http://youtu.be/KkOCeAtKHIc

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 19:21