Google Classroom
StoryEditor

Už aj známkovanie a škola pôjdu cez Google. Pozrite si video

20.05.2014, 12:00
Google Classroom príde od nového školského roka. Ponúkne učiteľom nástroje na zjednodušenie vyučovania, a to zadarmo a bez reklám.

Google chce byť viac prítomný v školstve. V týchto týždňoch začal hovoriť viac o svojom projekte Google Classroom, ktorý má byť plne sprístupnený už k novému školskému roku v septembri.

Ako uvádza Google na webe, Classroom v sebe skĺbi Google Docs, Drive a Gmail, aby pomohol učiteľom lepšie si zogranizovať svoju agendu, šetriť ich čas, umožniť komunikovať so svojou triedou online, dávať im spätnú väzbu rýchlejšie, zverejňovať študentské úlohy alebo zdieľať so žiakmi dokumenty. Študenti budú môcť cez Google napríklad zadávať svoje úlohy.

Google dá svoj Classroom učiteľom zadarmo, sľubuje, že nebude obsahovať žiadne reklamy a nikdy nepožije obsah v ňom alebo dáta študentov na reklamné účely.

Classroom zatiaľ nie je v ostrej prevádzke. Učitelia sa však môžu prihlásiť na testovanie na tejto adrese a istý počet z nich dostane pozvánky. “Do septembra bude Classroom k dispozícii pre všetky školy používajúce Google Apps for Education,” uvádza.

Aký veľký je vzdelávací trh? Apple podľa The Motley Fool uviedla, že v treťom kvartáli 2013 mala z tohto segmentu tržby miliardu dolárov. Web odhaduje celkovú veľkost trhu na 7 až 9 miliárd dolárov. Google môže podľa neho okrem pomoci učiteľom naučiť žiakov robiť so svojimi technológiami v skorom veku. Okrem toho je preňho zaujímavý aj pre predaj počítačov: v roku 2012 mal Apple podľa Futuresource Consulting v školstve 50-percentný podiel so svojimi tabletmi iPad a Mac počítačmi, kým Chromebook dosahoval 1%. V prvom kvartáli 2014 to malo byť 47 % pre Apple, 19 0 pre Chromebook a zvyšok pravdepodobne pre Microsoft.

http://youtu.be/JUiLc0If0CI

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 11:40