Amazon Dash
StoryEditor

Vyprázdňuje sa vám chladnička, míňajú zásoby? Tu je riešenie

10.04.2014, 16:56
Amazon má novinku, ktorej nadiktujete veci, čo vám doma chýbajú, a rovno si ich môžete nechať doručiť. Pozrite si video.

Amazon chce vyriešiť to, že ľuďom sa doma míňajú veci a výsledkom je vyprázdňujúca sa chladnička. Ide na to cez technológie: predstavuje novinku Amazon Dash.

Web Uncrate, ktorý si novinku všimol, pripomína, že v minulosti tu už boli podobné nápady napríklad na inteligentnú chladničku, ktorá vás upozorní, ak v nej nejaký výrokok došiel. Ale neuchytili sa. Amazon teraz prichádza s vlastnou novinkou - malé prenosné zariadenie, ktoré si zavesíte v kuchyni, skenujete ním čiarové kódy alebo môžete hlasom nadiktovať, čo vám doma chýba. Amazon vytvorí nákupný zoznam a položky môžete objednať. Na internet sa pripája cez wifi.

Zaujímavá je aj cena: Amazon Dash je úplne zadarmo. Firma ním chce podporiť svoju donáškový systém potravín Amazon Fresh. Ten umožňuje objednávať potraviny, ktoré vám doručia ešte v ten deň alebo na druhý deň skoro ráno.

Donáškový systém Amazon Fresh je relatívne nový projekt a funguje zatiaľ iba v troch oblastiach Ameriky - San Franciscu, Seattli a južnej Kalifornii. Takisto aj technologická novinka Amazon Dash má od Slovenska zatiaľ ďaleko: môžu si ju objednať iba ľudia žijúci v spomínaných lokalitách.

http://youtu.be/aFYs9zqYpdM

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 14:04