StoryEditor

RTVS spúšta preteky slimákov. Športový prenos bude snímať šesť kamier

31.03.2015, 19:07

Známe osobnosti, ktoré povzbudzujú zverené slimáky. Športový komentátor a prenos pod taktovkou režiséra Petra Ňunéza. Aj taká bude od polnoci televízia, ktorá tým zareaguje na prvý apríl.

Štvormetrový kruh, slimáci v žiare reflektorov a štyri hodiny na veľký výkon: dostať sa zo stredu kruhu za cieľovú rovinku - v tomto prípade kružnicu. Sci-fi? Nie, toto je plánované vysielanie verejnoprávnej televízie, ktoré štartuje po polnoci. 
“Preteky slimákov pod názvom Pomaly ďalej zájdeš sa budú vysielať v priamom prenose. Ich výkony bude snímať šesť kamier a preteky bude komentovať moderátor Andrej Bičan,” vysvetľuje Account manažérka LOCO Agency Monika Majerníková. 
Slimáky budú mať aj svojich fanúšikov: osobnosti ako napríklad moderátorov Adelu Banášovú či Mateja Cifru, známeho pod prezývkou Sajfa. RTVS tým naväzuje na úsešný program z minulého roka - počítanie ovečiek. To moderoval taktiež Andrej Bičan na prvého apríla. 
„Doba, v ktorej žijeme, je často neprehľadná, nezrozumiteľná, plná závažných ekonomických, sociálnych a kultúrnych zmien, no predovšetkým sa vyznačuje vysokým životným tempom, ktoré nás núti žiť rýchlejšie,“ vysvetľuje PR manažér RTVS Juraj Kadáš dôvod, prečo sa televízia rozhodla bojovať voči proti vysokému tempu modernej doby. Bičan v štúdiu v Mlynskej doline privíta viacero hostí, ktorí sa rozhodli pripojiť k prospešnej iniciatíve RTVS. 
 

Zdroj: red

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 17:28