StoryEditor

Adoptuj si včelu

01.10.2014, 15:28
Nový crowdfoundingový projekt pod týmto názvom štartujú enviro organizácie Greenpeace Slovensko a Živica, v spolupráci s reklamnou agentúrou Elite Solutions.

Projekt Adoptuj si včelu môžu ľudia podporiť počas štyroch mesiacov prostredníctvom rovnomennej web stránky projektu. Cez stránku môže široká verejnosť pomôcť s výstavbou včelích úľov po celom Slovensku a zároveň tak poukázať na problém úhynu včiel. „Ľudia si budú môcť adoptovať včelie larvičky, trúdy, robotnice, včelie kráľovné až samotné úle, či včelára. Prispieť sa dá už od jedného eura. Projekt Adoptuj si včelu na to využíva darcovský systém Darujme.sk, ktorý spravuje Centrum pre filantropiu,“ uvádza sa v stanovisku Greenpeace Slovensko.

O digitálnu komunikáciu a web sa postarala Elite Solutions výmenou za kilo medu. „V tomto projekte vidíme zmysel, podporujeme ho aj v súkromní a čo je lepšie, ako keď vieme prepojiť niečo užitočné a prospešné aj s našou prácou?,“ hovorí Ľubomír Lajoš, managing director Elite Solutions. Cieľom bola podľa neho personifikácia pomoci: „Darcovia často nevedia, ako konkrétne ich príspevok pomôže. Myslia si, že jedným eurom nič nezmenia, opak je však pravdou. Práve masová podpora aj nižšími darmi vie pomôcť najviac. Preto sme sa snažili o to, aby ľudia naozaj vedeli, ako konkrétne pomôžu. Aby vedeli, čo hodnota ich daru predstavuje. Vďaka kampani  ľudia neprispievajú len na akési úle, kdesi v nejakom meste, adoptujú si jeho včelích obyvateľov. A vedia aj to, akí dôležití pre ten ktorý úľ títo obyvatelia sú.“

Cieľová suma 26 000 eur pokryje náklady spojené s mobilizačnou kampaňou na záchranu včiel, ako aj osádzanie desiatich mestských úľov spolu v piatich mestách. Samozrejme zabezpečíme pre včely aj pravidelnú odbornú starostlivosť,”spresnila koordinátorka kampane Zachráňme včely Miriam Rajterová z Greenpeace Slovensko.

https://www.youtube.com/watch?v=SPwEdkPAwY0

Zdroj: red

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 02:38