Farmársky deň
StoryEditor

Aké teambuildingy preferujú klienti?

27.08.2013, 10:20
Z prieskumu agentúry OK Agency vyplýva, že väčšina klientov oceňuje jednoduchosť.

Tesne za nimi ľudia radi fotografujú a natáčajú seba či druhých na video, súťažia v športových disciplínach alebo dobýjajú hradnú pevnosť. Tak ukázal prieskum obľúbenosti teambuildingových programov. „Prieskum sme realizovali formou dotazníka na vzorke 100 firiem v rámci Slovenska a Českej republiky. Prieskumu sa zúčastnili predstavitelia marketingových a personálnych oddelení spoločností, ktorí navrhujú alebo aj rozhodujú o realizácii firemných teambuildingov. Oslovovaní boli telefonicky alebo formou dotazníka. Otázka znela: „Ktorý z teambuildingov vás najviac zaujal a využili by ste ho pre svoj tím?“ Vybrať si mohli z katalógovej ponuky 19 programov agentúry OK Agency,“ približuje Alena Orolínová, Sales &  Marketing, OK agency a dodáva, že väčšina programov z top 5 má jedno spoločné a to pobyt v prírode na čerstvom vzduchu a čo najďalej od veľkomesta.

 

TOP 5 teambuldingov:

1. FARMÁRSKY DEŇ/ alternatíva DEŇ NA SALAŠI (45 firiem)

2. FOTO – VIDEO (27 firiem)

3. HAWAII (18 firiem)

4. OLYMPIÁDA (8 firiem)

5. PEVNOSŤ BOYARD (2 firmy)

 

1) Farmársky deň

Farmársky deň ponúka priestor na stretnutie a podelenie sa o svoje zážitky z dovoleniek s ostatnými kolegami. Čas strávený na farme sa dá spojiť s rôznymi aktivitami, od varenia gulášu, či halušiek, cez pečenie prasaťa až po grilovačku či nočné opekanie pri vatre. Súťažné disciplíny ako kosenie trávy, hrabanie sena, vozenie hnoja, starostlivosť o koňa, hádzanie lasom, jazda na koni nezničia, skôr pobavia a príjemne unavia. Aktivity môžu byť aj viac o kreativite. Napríklad výroba vlastného tímového maskota - strašiaka. Stačia obyčajné nožnice, kus látky, slamy, temperky a môže sa začať. Na záver dňa je dôležité vyhodnotiť a odmeniť tých najlepších. Alternatívou tohto programu je Deň na salaši, ktorý sa dá doplniť ešte o aktivity typu dojenie a zaháňanie oviec, výrobu vlastného syra a pod.

Farmársky deň

2) Foto-Video

Výhodou tohto programu je, že sa dá realizovať s pomocou rekvizít aj v interiéri v prípade nepriaznivého počasia. Zároveň sa hodí ako doplnok na tréning obchodníckych zručností a znalosť produktov a služieb firmy. Program je vhodný na posilnenie tímovej práce a delegovanie úloh a v záverečnej fáze na prezentáciu a obhajobu vytvorených diel pred ostatnými. V rámci hry sa tak niekto ocitne na režisérskej stoličke, či rovno za kamerou, ďalší sa ujme úlohy scenáristu alebo si vezme na starosti výber vhodných kostýmov a rekvizít.

3) Hawaii

Event vhodný pre zamestnancov. Ide o vytvorenie tropickú zábavy počas celého roka. Stačí aquapark alebo plavecký bazén premeniť na pláž. K tomu zaujímavé aktivity s tematickým programom. Vhodný je bubnový workshop, barmanská šou, chôdza po lane, preteky v nafukovacom člne či lovenie rybičiek z dna bazéna.

4) Olympiáda

Hravé a zároveň aj fyzicky náročnejšie aktivity, ktoré zlepšia výkonnosť ľudí. Podporia mentálnu odolnosť, súdržnosť a zdravú súťaživosť ako jednotlivcov tak celého tímu. Pretekom treba dať tú správnu atmosféru, pravidlá a jednoznačných víťazov na záver. Boj o firemný putovný pohár je vždy napínavý a populárny.

5) Pevnosť Boyard

Výpravný, dobrodružno - historický program je z TOP 5 teambuildingov najnáročnejší na organizáciu, kostými, rekvizity, animátorov a komparzistov. Nielen muži, ale aj ženy bez väčších problémov absolvujú adrenalínové aktivity ako napríklad hadí kúpeľ, pavúčiu sieť, či bludisko.

Zdroj: red

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 23:21