StoryEditor

Apple chystá veľkú zmenu. Tlačidlo iPhonu už neklikne, bude dotykové

17.06.2016, 15:10
O chystanom iPhone 7 sa už popísalo veľa. Zatiaľ posledné špekulácie sa týkajú ústredného tlačidla pod displejom.

Ako informoval portál iDnes.cz, Apple by mal nahradiť ústredné mechanické tlačidlo a v prípade chystaného iPhonu 7 by už malo byť dotykové. A práve ústredné tlačidlo pod displejom je pre iPhone poznávacím znamením. Mal ho doteraz každý iPhone už od roku 2007.

Podľa fotografie zverejnenej serverom Mobipisker sa Apple rozhodol pre zmenu po dlhých deviatich rokoch. Ak sú fotografie pravé, tak chystaný iPhone 7 už mechanické ústredné tlačidlo mať nebude, resp. nebude mať jeho klasickú mechanickú konštrukciu, ale bude úplne dotykové. V prípade nového iPhonu tak nebude stlačenie sprevádzané kliknutím.

Senzorové tlačidlo si má ponechať tvar aj všetky funkcie, aké má v súčasnosti. Napríklad pridržanie má naďalej aktivovať asistentku Siri, dvojité stlačenie ukáže spustené aplikácie. Chýbať nemá ani integrovaná čítačka odtlačkov prstov. Nové riešenie ústredného tlačidla má eliminovať poruchovosť, ktorému sa mechanické tlačidlo nevyhlo. U ďalšieho iPhonu 8 má Apple, podľa zverejnených informácií, ísť ešte ďalej. Ústredné tlačidlo má byť integrované priamo do dotykového displeja.

Zdroj: red

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 05:47