StoryEditor

Crazy: S týmto zvončekom sa vyhnete nechcenej návšteve. Stojí "iba" 200 dolárov

27.11.2015, 19:18
Zvonček na dvere Ring je priamo prepojený so smartphonom. Prichádzajúci hostia sú tak ako hovor, ktorý môžete prijať – ale aj zamietnuť.

Klasický zvonček pri vchodových dverách začal byť postupne nahrádzaný videotelefónom, ktorý zobrazí osobu stojacu pred vaším domom. Zvonček s videokamerou donúti návštevníkov odpovedať na otázku „Kto je tam?“ pravdivo. No aj tento pomerne kvalitný systém sa dá vylepšiť. Zvončekom Ring za takmer 200 dolárov, s ktorým sa vraj vyhnete nechceným návštevníkom úplne bezbolestne.

 

 

Ring s rozmermi približne desiatich centimetrov si môžete umiestniť kdekoľvek – či už na zárubňu, alebo steny v okolí vchodových dverí. Jeho stavba je rozdelená na dve polovice. Horná časť obsahuje infračervenú kameru, snímač pohybu, mikrofón a reproduktor. V spodnej časti sa nachádza batéria, ktorá je navrhnutá tak, aby vydržala jeden rok. V strede prístroja nesmie chýbať najdôležitejšia časť – samotné tlačidlo na zvonenie.

Akonáhle sa niekto priblíži ku vašim dverám, snímač pohybu sa vypne, čím na zvončeku rozsvieti kruhové LED osvetlenie a spustí jemné cinkanie vášho mobilného telefónu. Po tom, čo váš chcený, či nechcený hosť stlačí zvonček, váš telefón začne zvoniť. Prostredníctvom kamery tak budete na obrazovke smartphonu vidieť, o akú osobu ide. Hovor môžete klasicky prijať, alebo zamietnuť. V prípade, že sa rozhodnete telefón zdvihnúť, môžete sa s dotyčnou osobou rozprávať dovtedy, kým si nebudete istý, či ju pustíte dnu.

 

Ďalšou výhodou je, že vďaka inteligentnému zvončeku Ring budete vedieť, kto zvoní pri vašich dverách, aj keď práve nebudete doma. Navyše, ak ste ochotní zaplatiť 3 eurá mesačne, zvonček Ring vám nahrá 40-sekundové video, ktoré predstavuje akýsi video odkazovač. Pokiaľ by ste si chceli inteligentný zvonček zakúpiť, na výber máte až z piatich farebných prevedení – zlatej, striebornej, bronzovej, tmavozelenej a čiernej. Viac informácií o inteligentnom zvončeku nájdete na engagdet.com.

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 11:19