ING
StoryEditor

Ďalšia banka končí na Slovensku s bežnými klientmi: ING Bank

22.08.2013, 13:00
ING Bank už na Slovensku nebude poskytovať služby fyzickým osobám. Sústredí sa na firemné bankovníctvo.

Spoločnosť ING Bank končí na Slovensku s poskytovaním produktov pre fyzické osoby. Najneskôr do konca tohto roka banka zruší oba produkty (ING Konto a ING Fondy), ktoré v tomto segmente dosiaľ poskytovala.

"Toto rozhodnutie nemá žiaden vplyv na aktivity ostatných spoločností skupiny ING na Slovensku," informovala spoločnosť. Dôvodom uvedeného kroku je strategické prehodnotenie aktivít, ktoré postupne prebieha v celej skupine ING. Spoločnosť sa bude naďalej sústreďovať na prevádzkovanie služieb firemného bankovníctva, ktoré na Slovensku poskytuje od roku 1991.

"Portfólio pozostávalo hlavne zo sporiaceho produktu. Pritom sporiace a vkladové produkty sú kvôli neustále klesajúcim sadzbám pre banky menej zaujímavé," povedal pre Hospodárske noviny riaditeľ Finančnej hitparády Maroš Ovčarik.

ING Bank postupne ukončí zmluvné vzťahy s existujúcimi klientmi ING Konta a ING Fondov. V prípade ING Konta sa banka nedohodla so žiadnou inou spoločnosťou, na ktorú by smerovala svojich klientov a ktorá by im poskytla špeciálne podmienky. V prípade ING Fondov sa dohodla so spoločnosťou Conseq Investment Management a v liste pre klientov uvádza, že tá umožní "jednoduchý prevod" fondov bez poplatkov. Prípadne si môžu vybrať inú firmu, alebo si nechať vyplatiť zostatky.

Ako uvádzajú Hospodárske noviny, ING Bank má na Slovensku 135 tisíc klientov, ktorých sa to dotkne. V ING majú 300 miliónov eur.

Tento rok ohlásila koniec na slovenskom trhu Axa Banka. Argumentovala tým, že sa chce zamerať na poisťovníctvo ako svoj hlavný biznis. Viac informácií.

Zdroj: ik, TASR

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 12:25