StoryEditor

Kofola expanduje na Balkán. Kúpila tradičné chorvátske značky

05.02.2016, 10:30
Cieľom je mať v Jadranskom regióne celé portfólio.

Nápojarska skupina Kofola ČeskoSlovensko kúpila od popredného chorvátskeho výrobcu nápojov Badel 1862 tri tradičné značky nealkoholických nápojov Vočko, Nara a Inka. Hodnotu transakcie neuviedla. Médiám to za Kofolu oznámila Jana Ptačinská Jirátová.

Rozvoj v jadranskom regióne

Výrobu tradičných chorvátskych nápojov bude mať na starosti slovinská spoločnosť Radenska, ktorá do skupiny Kofola patrí od vlaňajška.

PR špecialistka kofoly Jana Ptačinská Jirátová uviedla, že akvizícia je ďalším krokom v partnerstve Kofoly a Badel a tiež logickým krokom po tom, čo Radenska prevzala v Chorvátsku distribúcii nápojov PepsiCo.

"V chorvátskom trhu vidíme značný potenciál. Naším ďalším cieľom je rozvinúť v jadranskom regióne kompletné portfólio nealko nápojov," uviedol generálny riaditeľ spoločnosti Radenska a manažér Kofoly ČeskoSlovensko pre oblasť Jadranu Marián Šefčovič. Doplnil, že Kofola a Badel 1862 podpísali tiež dohodu o distribúcii nápojov v segmente HORECA.

Voda a limonády

Radenska je jedným z najväčších výrobcov minerálnych vôd v oblasti Jadranu. Okrem prírodnej minerálnej vody Radenska a jej ochutených variantov produkuje tiež tradičnú slovinskú ovocnú limonádu Ora a Pepsi.

Kofola ČeskoSlovensko je popredným európskym výrobcom nealkoholických nápojov. Má sedem výrobných závodov a zamestnáva 1900 ľudí na Slovensku, v Českej republike, Slovinsku a Poľsku.

Vlani Kofola svoje sídlo presťahovala z Poľska do Českej republiky, do Ostravy. K výrobkom firmy Kofola vedľa rovnomenného nápoja patria ovocné nápoje a sirupy Jupí, detské nápoje Jupík, energetické nápoje Semtex, nápoje značky Chito, Top Topic alebo Citro Cola.

 

Zdroj: ČTK

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 13:33