StoryEditor

Lidl predáva pre spor s našimi pekármi české rožky

30.06.2015, 16:00
Predajne v prihraničných oblastiach zásobujú čerstvým tovarom pekárne od susedov. Na Slovensku môže prísť o prácu 180 ľudí.

Bývate na Záhorí a idete na pravidelný nákup do Lidlu. Siahnete po pečive, ale namiesto slovenských rožkov si kúpite české. Dôvod? Obchodný reťazec sa nedohodol so slovenskými pekármi a niektoré predajne zásobuje z Česka. Informáciu priniesli Hospodárske noviny.

„V snahe ponúknuť zákazníkom čerstvé pečivo vysokej kvality za čo najvýhodnejšie ceny sme pri štyroch percentách našich predajní začali ponúkať sortiment čerstvého pečiva od českého dodávateľa,“ vysvetľuje pre HN hovorca reťazca Lidl Tomáš Bezák. Podľa neho ide o prevádzky, ktoré sa nachádzajú v prihraničných oblastiach. Zvyšných 96 percent predajní zásobujú čerstvým pečivom slovenskí dodávatelia.

Problém, na ktorom zlyhali rokovania, je tradičný – cena. Tá bola podľa pekárov dlhodobo poddimenzovaná. Preto sa rozhodli s Lidlom v apríli začať rokovať a dohodnúť si lepšie podmienky. „Podľa informácií, ktoré má Únia priemyselných pekárov k dispozícii, v mnohých prípadoch k dohodám nedošlo. Lidl totiž odmietol uznať ekonomicky oprávnené náklady a nebol ochotný k dohode pristúpiť,“ píše vo vyhlásení pre HN Únia priemyselných pekárov. Podľa nej ide o sedem priemyselných pekární, ich názvy však nekonkretizuje. Prečítajte si viac na webe HNonline.sk.

Zdroj: HN

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 22:13