StoryEditor

Na Slovensko prichádza značka Raiffeisen

03.10.2012, 14:54

Jej aktivity budú zamerané výhradne na retail, s ambíciou stať sa rodinnou bankou.

Rakúska Raiffeisen Bank International (RBI) plánuje v priebehu budúceho mesiaca otvoriť prvé svoje pobočky pod značkou Raiffeisen. Do konca roka by ich malo byť desať.

 

Podľa slov predstaviteľov RBI aktivity budú zamerané výhradne na retail s ambíciou stať sa rodinnou bankou.

 

„Po vyše 20 rokoch pôsobenia na Slovensku otvárame po prvý raz pobočky pod značkou Raiffeisen Bank. Naším cieľom je s touto značkou pritiahnuť nové skupiny klientov,“ povedal Karl Sevelda, podpredseda predstavenstva RBI pri prezentácii zámerov banky.

 

Banka bude popri Tatra banke, ktorá začala svoju činnosť v roku 1991, a banke ZUNO, uvedenej na trh koncom roka 2010, treťou bankou na Slovensku v rámci skupiny RBI.

 

Raiffeisen banka bude prvou bankou na Slovensku, ktorá využije franšízový model, kde riaditelia pobočiek, tzv. franšízisti, ktorí prešli náročným výberovým procesom, prevádzkujú pobočky na základe licencie zakúpenej od Raiffeisen banky. Musia pri tom dodržiavať prísne pravidlá používania značky a štandardy kvality služieb a zároveň plniť obchodné ciele stanovené Raiffeisen bankou ako franšízorom. Banka vníma franšízový model ako príležitosť na výrazné zrýchlenie svojej expanzie pri udržaní prevádzkových nákladov na čo najnižšej úrovni.

Zdroj: TASR, mia

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 21:42