StoryEditor

Nepoužívajte moju hudbu na politiku. Odkazuje nahnevaná Adele

02.02.2016, 22:43
Americký miliardár Donald Trump použil vo svojej predvolebnej kampani Adelinu pieseň Rolling in the Deep. Speváčku to pobúrilo.

Britská speváčka Adele sa hnevá na amerického miliardára Donalda Trumpa za to, že vo svojej predvolebnej kampani použil jej úspešnú pieseň z roku 2011 Rolling in the Deep. Vo vyhlásení, ktoré vydal jej hovorca, dala jasne najavo, že nikomu nedala súhlas na to, aby jej hudbu využíval v politických kampaniach.

 

Trump používal Adelin hit pri zhromaždeniach v štáte Iowa, kde sa v pondelok konalo nominačné hlasovanie o kandidátovi Republikánskej strany do prezidentských volieb. Miliardárovi ale pieseň k víťazstvu nepomohla, porazil ho Ted Cruz.

 

Adele však pobúril aj ďalší republikánsky adept na prezidentský úrad Mike Huckabee. Ten minulý týždeň na portál YouTube umiestnil paródiu jej piesne Hello.

 

Hovorca speváčky neoznámil, či Adele zamýšľa podniknúť právne kroky s cieľom zabrániť neautorizovanému využívaniu jej hudby. Agentúra Reuters poznamenala, že Adele nie je jedinou poprockovou hviezdou, ktorej sa nepáči využívanie jej hudby na politické účely. Napríklad skupina R.E.M. vlani v septembri kritizovala Trumpa, že na svojom zhromaždení použil jej hit It's the End of the World.

 

Prečítajte si aj: Našla sa stará fotka Donalda Trumpa. Je na nej v nelichotivej póze s dcérou

 

Zdroj: ČTK, kh

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 23:51