Foxford
StoryEditor

Otvorili prvý Foxford v Bratislave. Pozrite sa, ako vyzerá

17.04.2014, 12:38
Martinus.sk rozšíril svoj kaviarenský koncept do hlavného mesta. Prinášame fotografie prvého bratislavského Foxfordu.

Už aj Bratislava dostala vlastný Foxford - kníhkaviareň, na ktorej sa podieľa Michal Meško z Martinus.sk a bývalý "shtoorovec" Martin Bajaník. Včera otvorili prvý Foxford v hlavnom meste, na Laurinskej ulici.

Foxford sa nachádza v priestoroch bývalého Paparazzi a zatiaľ funguje v skúšobnej prevádzke. Od úplne prvého Foxfordu v Košiciach sa líši tým, že mu dominuje kaviarenská časť nad knižnou. Knihy v bratislavskej prevádzke nájdete tiež, ale iba špecializované, čo sa venujú "kultúre jedenia a pitia". Kaviareň má prívlastok Najchutnejšie kníhkupectvo v meste.

Koncept Foxfordu je postavený na ponuke - je v nej napríklad čerstvá etiópska káva Sidamo, domáce dezerty, pudingy, limonády či ľahké jedlá. Okrem toho avizuje technologické inovácie ako elektronické menu pre iPady inštalované pri stoloch a testuje iný systém objednávok. A do tretice má byť akousi akademickou pôdou: "Tak, ako kedysi vznikol tento pojem pre vyhradenie si slobodnej diskusie, je zámerom konceptu neuzatvárať sa v sebe, ale viesť debatu o mnohých témach. Pre zákazníkov je pripravený cyklus rozhovorov so zaujímavými ľuďmi na tému “Knihy, ktoré zmenili spôsob stravovania”," uvádza prevádzkovateľ. Viac v tlačovej správe.

Najviac informácií o Foxforde priniesli Stratégie:

"Foxford je nová slovenská sieť kníhkaviarní, ktorú založili minulý rok Martin Bajaník (tvorca konceptu Shtoor home made café) a Michal Meško (CEO a spolumajiteľ kníhkupectiev Martinus.sk). Nechce byť len doplnkom kníhkupectiev, ale má ambíciu stať sa plnohodnotným hráčom v gastronomickom biznise," uvádza tlačová správa.

Toto napísal Michal Meško k Foxfordu na svojom Facebooku

Fotografie z Foxfordu na Laurinskej 1 v Bratislave

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 10:42