StoryEditor

Pioneer Festival: Týmto projektom by som dala šancu

26.05.2016, 11:01
Daniela Grečnerová z najúspešnejšieho slovenského start upu minulého roka vybrala z festivalu projekty, ktorým verí.

Včera sa skončil dvojdňový Pioneer Festival, ktorý združuje technologických nadšencov. Opäť sa konal vo Viedni. Navštívili ho aj Slováci, konkrétne ľudia zo startupu Tootoot, ktorý má ambíciu meniť hudobný priemysel a ktorý vyhral tento rok súťaž Start up Awards. Daniela Grečnerová, ktorá start up zastupuje, vybrala z festivalu štyri projekty, ktorým verí a vysvetľuje prečo.

 

 

Icaros 

Systém, ktorý umožňuje lietať vo virtuálnom svete, hrať hry a zároveň posilňovať. Záujem o tento startup prejavujú najmä fitness centrá, ktoré hľadajú inovatívne prístupy pre svojich klientov, firma však pracuje aj na verzii dostupnej bežnej domácnosti. Ide v každom prípade o atraktívny produkt, ktorý na podujatí pútal veľa pozornosti, počas festivalu si ho vyskúšalo množstvo ľudí, ktorí mali chuť na chvíľu sa cítiť ako lietajúci Superman. 

 

Cocoon 

Tím architektov z Grécka buduje moderné ekologické a cenovo dostupné domy z kontajnerov. Ak túžite po dizajnovo vyspelom dome, ktorý bude vyčnievať z radovej zástavby rodinných domov “na kľúč” a nezruinuje vám peňaženku, kontajnerový dom predstavuje jednu z príjemných možností. Cocoon nie je priekopníkom tohto nápadu a existuje množstvo rôznych firiem, ktoré sa venujú kontajnerovej architektúre. Jednou z konkurenčných výhod je však možnosť nakonfigurovať si kompletný 3D model domu aj s interiérovým dizajnom na webovej platforme. Cenová ponuka by mala byť taktiež veľmi zaujímavá, prvý prototyp bude na svete už toto leto. 

 

ParkHere

Projekt, kotrý by mohol pomôcť vyriešiť problém každého väčšieho mesta - parkovanie. Ide o inteligentný systém senzorov, ktoré zaznamenávajú voľné miesta na parkovanie a zdieľajú túto informáciu s vodičmi. Tento systém ako prvý na svete nepotrebuje žiadne napájanie a dokáže fungovať úplne samostatne so životnosťou až 20 rokov. 

 

Bioo

Potrebujete nabiť telefón? Stačí sa pripojiť k najbližšej rastline. To by mohla byť budúcnosť skutočne zelenej energie. Bioo generuje elektrickú energiu z fotosyntézy rastlín. Potrebujete na to špeciálne upravený kvetináč - a samozrejme rastlinu. Aktuálne tím dokončuje práce na prvom prototype, ak to bude skutočne fungovať, nie je pochýb o tom, že tento produkt vzbudí značnú vlnu záujmu. 

Zdroj: eb.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 18:23