StoryEditor

Pokuta 350 000 Kč: Najdrahšie hranolčeky v histórii Českej televízie (video)

26.10.2015, 07:00
Česká televízia to prehnala s product placementom McDonald's. Rada pre rozhlasové a televízne vysielanie jej uložila pokutu.

Moderátor, bývalý hokejový reprezentant Pavel Richter vychádza v relácii Hokejové napoludnie zo stanu McDonald's podnosom plným jedla, prechádza okolo steny s logom a v štúdiu potom ponúka hranolčekmi kolegyňu. Vystupovanie moderátora podľa českej licenčnej rady nepatrične zdôrazňovalo jedného z oficiálnych partnerov hokejových majstrovstiev.

"Umiestnený produkt bol ústrednou témou úvodu relácie. Bola na neho zameraná pozornosť aj počas komentovanie, hoci tematicky s reláciou nijako nesúvisel ..., čím došlo k neprimeranému zdôraznenie umiestneného produktu," uviedla rada. "Výsledok správneho konania RRTV zatiaľ Česká televízia oficiálne nedostala, len čo sa tak stane, zvážime ďalšie kroky," oznámilo tlačové oddelenie ČT.

Podľa regulátora televízie odvysielanou reláciou porušila paragraf zákona, ktorý sa venuje takzvanému product placementu. V ňom sa okrem iného uvádza, že programy, ktoré tento spôsob propagácie využívajú, "nesmú neprimerane zdôrazňovať umiestnený produkt". Rada v tomto prípade začala správne konanie tento rok v júni. Regulátor v ňom mohol uložiť pokutu až do 2,5 milióna korún. O téme informuje MediaHub.cz.

https://youtu.be/6zgV5ZSrwLo

Zdroj: MediaHub.cz

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 04:54