StoryEditor

Projekt mojepovstanie.sk približuje SNP deťom

02.09.2014, 12:35
Multimediálny nekomerčný projekt pre mladých o Slovenskom národnom povstaní pochádza z autorskej dielne MW Promotion.

Multimediálny projekt mojepovstanie.sk vznikol s dvoma cieľmi - ašpiratívnym spôsobom vzbudiť záujem mladých, 14 – 18 ročných o našu históriu, a tak začať vytvárať pocit ich národnej hrdosti a identity. Druhý cieľ je zameraný na ich rodičov, aby pomohli prežiť odkazu SNP do budúcnosti. Projekt chce priblížiť tému SNP mladým cez príbehy individuálneho hrdinstva počas povstania. Hrdinov stvárňujú dnešní hrdinovia mladých zo sveta hudby, športu či filmu. Na základe prieskumov medzi žiakmi boli pre spoluprácu oslovené osobnosti, ktoré sú pre nich vzormi či hrdinami:  Dominika Cibulková, Celeste Buckingham, TomiKid Kovács, Majk Spirit, Lukáš Latinák a Miro Šatan.

 

Projekt mojepovstanie.sk má 2 časti:

-         Film - skutočné príbehy individuálnych hrdinov SNP v podaní dnešných hrdinov, natočil v koprodukcii s RTVS Jonáš Karásek, jeden z najlepších súčasných reklamných a filmových režisérov na Slovensku (film Kandidát). Cieľovej skupine sa prispôsobil  aj formát - čiernobiele filmové príbehy s trvaním nie viac ako šesť minút. To je čas, ktorý sú tínedžeri ochotní venovať jednému videu. Premiéra poviedkového filmu Moje povstanie sa uskutočnila 30.8.2014 o 20:20 na Jednotke. Krátke videá po premiérovom odvysielaní boli hneď k dispozícii on-line na You tube kanáli RTVS.

-         On-line komunikácia na Facebooku, webe a You tube, kde sa realizuje druhá časť projektu -výzva verejnosti „Pošli nám napísaný príbeh zo SNP“, „Pošli nám sfilmovaný príbeh zo SNP“ a „Pošli nám financie na sfilmovanie príbehu“.

 

Ambíciou agentúry MW Promotion je naštartovať šiestimi sfilmovanými príbehmi celospoločenskú multigeneračnú diskusiu na tému SNP.  „Nechceme, aby spomienky generácie, ktorá pomaly vymiera, upadli do zabudnutia. Ak máte v rodine historku, napíšte nám ju. Radi by sme pokračovali, dali šancu mladým režisérom a neskončili pri šiestich poviedkach,“ hovorí  autor projektu Martin Marko.

Mojepovstanie.sk nie je časovo ohraničené, pokračovať môže neobmedzene zbieraním a zdieľaním materiálu a natáčaním nových príbehov. 

Zdroj: rm

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 17:08