The Walmart Advanced Vehicle Experience
StoryEditor

Takto vyzerá preprava budúcnosti (video)

09.07.2014, 16:00
Americký reťazec Walmart naďalej vyvíja vozidlo, ktoré má zmeniť prepravu tovarov obchodných reťazcov.

Americký obchodný reťazec Walmart chce zmeniť spôsob, akým sa prepravujú tovary. Má tomu dopomôcť nový typ nákladných automobilov Walmart Advanced Vehicle Experience.

Walmart Advanced Vehicle Experience predstavili už v apríli. Walmart tento projekt naďalej rozvíja. V roku 2005 si stanovil, že do roku 2015 zdvojnásobí efektivitu svojho automobilového parku. Plánuje prepravovať viac tovaru, no pritom prejsť menej kilometrov a na efektívnejších vozidlách. Ku koncu minulého roka dosahoval 84-percentné zlepšenie oproti roku 2005.

Walmart pred niekoľkými mesiacmi predstavil protopyt nového vozidla a teraz ďalej pracuje na jeho vývoji s cieľom uviesť ho do ostrej prevádzky.

Čo má byť iné oproti dnešným nákladným vozidlám, ktoré využíva? Aerodynamika, prídavná elektronická sila, hybridný motor a lepšia systémová kontrola. Tu nájdete technické špecifikácie.

Takto vyzerá Walmart Advanced Vehicle Experience:

Okrem nového vozidla Walmart Advanced Vehicle Experience sa obchodný reťazec dostal do pozornosti médií aj inak - avšak negatívne. Americké média rozoberali nehodu komika Tracyho Morgana, ktorý sa zrazil práve s nákladným autom Walmartu. Pri nehode došlo k smrti niekoľkých osôb. Napokon však šoféra Walmartu zbavili obvinení, ako uvádza The Huffington Post.

http://youtu.be/NER9X4_gtYk

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 14:19