Martina Králová
StoryEditor

Týždeň s Martinou Královou: Strávime v práci 24 hodín bez prestávky

21.04.2013, 17:00
Pre Marketing Directorku Sygic Martinu Královú to bol týždeň spojený so zverejnením navigácie v appstore, ale aj príprav na Innovation Day.

"Oslovovať nové zákaznícke segmenty a byť si istý, že tie existujúce sú spokojné... „job“ každého marketéra, ... a „vytesať do steny vašej kancelárie“  – ako odporúčal v US relatívne slávny a na youtube bežiaci IT guru.  Úsmev, kto by nechcel prísť s niečím veľkým úspešným aj v geopriestore našej 5 miliónovej krajinky. V pondelok sme dávali do „pľacu“ na appstore navigáciu, do ktorej si môže každý cestovaľ stiahnuť videnie zaujímavých miest a odporúčania TripAdvisor-a.  Jasné, že stres, bug a chybička sa ľahko „vloudí“. V tomto prípade je to však nielen o nás, ale aj o inej silnej značke. Sledujeme, čo sa deje. Stúpajúcu krivku počtu stiahnutí a európske krajiny, kde je záujem najväčší o našu appku. Komunikácia pre istotu 24 hodín čakala, ale už posielame info TripAdvisor-u „everything is great!”, tlačová správa, sociálne siete, advertoriály na portáloch v top 5 krajinách  môžu ísť on air...

Späť do operatívy. Celý deň demá našich vývojárov, čo sa im za posledné 3 týždne podarilo, a čo sa vráti do ďalšieho šprintu. Kým som prišla do Sygic-u, pracovala som dlhé obdobie vo veľkej korporácií a „agilný“ spôsob vývoja nových produktov je pre mňa fascinujúci. Za pár týždňov hotový prototyp, testujeme, meníme, opravujeme chyby, zlepšujeme a ide sa von. Product manager nemusí mesiace čakať výsledok a s minimálnou možnosťou meniť hotový produkt, aj keď by občas veľmi chcel. Zato však musí byť oveľa aktívnejší v priebehu vývoja. Marketingáči a technici sú na jednej lodi „no blame space“ kohokoľvek z tímu na konci. K ideálu sme ďaleko, ale predsalen bližšie k lepšiemu fungovaniu tímov, všade sú silné individuality a občas to riadne iskrí. Na stenách v ofise večer „komunikačiari“ rozvešali plagátiky k innovation day, kedy strávime v práci 24 hodín bez prestávky, ale to je až budúci týždeň..."

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 00:22