StoryEditor

Už žiadna Bačova kapsa či Tajomstvo šéfkuchára. Záhadám v jedálnych lístkoch odzvonilo

15.12.2014, 12:10
Reštaurácie musia presne povedať, z čoho a ako je jedlo urobené, inak im hrozia pokuty.

Bačova kapsa, Tajomstvo šéfkuchára... Takýmto záhadám na jedálnych lístkoch podľa nariadenia Bruselu odzvonilo. Reštaurácie musia presne povedať, z čoho a ako je jedlo urobené, píše denník Plus jeden deň.

Označujú sa aj alergény. Tie môžu reštaurácie očíslovať priamo v jedálnom lístku alebo vyvesiť viditeľne v jedálni.

Pokuty za nedodržanie pravidiel sú závratné. Ustanovené sú v zákone o potravinách a pohybujú sa od 1 000 až do 500-tisíc eur. Hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva Martina Merkelová zároveň varuje: "Pri opakovanom porušení do jedného roka sa pokuta zvyšuje na dvojnásobok, teda môže dosiahnuť sumu až milión eur." O zmenách informuje denník v článku Tajomstvu šéfkuchára odzvonilo.

 

Chcete byť pravidelne informovaní o dianí v brandži? Odoberajte bezplatný newsletter Stratégií.

Zdroj: TASR

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 06:15