Bačova kapsa, Tajomstvo šéfkuchára... Takýmto záhadám na jedálnych lístkoch podľa nariadenia Bruselu odzvonilo. Reštaurácie musia presne povedať, z čoho a ako je jedlo urobené, píše denník Plus jeden deň.
Označujú sa aj alergény. Tie môžu reštaurácie očíslovať priamo v jedálnom lístku alebo vyvesiť viditeľne v jedálni.
Pokuty za nedodržanie pravidiel sú závratné. Ustanovené sú v zákone o potravinách a pohybujú sa od 1 000 až do 500-tisíc eur. Hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva Martina Merkelová zároveň varuje: "Pri opakovanom porušení do jedného roka sa pokuta zvyšuje na dvojnásobok, teda môže dosiahnuť sumu až milión eur." O zmenách informuje denník v článku Tajomstvu šéfkuchára odzvonilo.
Chcete byť pravidelne informovaní o dianí v brandži? Odoberajte bezplatný newsletter Stratégií.
Zdroj: TASR