Richard Hammond, Jeremy Clarkson a James May v šou Top Gear. Foto: DajtoDajto
StoryEditor

Hviezdy z Top Gear sa vracajú. Získal ich Amazon

30.07.2015, 14:34
Podľa Amazonu sa budú prvé diely ich novej motoristickej relácie natáčať už tento rok.

Niekdajší moderátori úspešnej televíznej šou Top Gear budú mať novú reláciu. Najmodernejšie výstrelky automobilového priemyslu a svoje povestné šialené kúsky na štyroch kolesách budú nanovo predvádzať na platforme internetového giganta Amazon. Informuje o tom iDnes.cz.

O podpise zmluvy s Amazonom informoval na svojom účte na Twitteri jeden z moderátorov Jeremy Clarkson. Potvrdil tiež, že pôjde o reláciu s rovnakým zameraním ako Top Gear. "Som nadšený, že môžem oznámiť, že Hammond, May a ja sme uzavreli dohodu s Amazonom," napísal Clarkson.

Podľa informácií Amazonu sa budú prvé diely natáčať už tento rok. Na platforme Amazon Prime sa potom začnú objavovať počas roka 2016, píše server CNN. Podpis zmluvy webu BBC potvrdil aj viceprezident Amazon Prime Jay Marine. "Naši zákazníci nám hovorili, že ich chcú vidieť späť na obrazovkách. Máme radosť, že sa nám to podarilo," vyhlásil Marine. Prezradil, že na tvorbe relácie by sa mal podieľať aj dlhodobý producent Top Gear Andy Wilman.

Britské médiá v uplynulých týždňoch špekulovali, že trojica slávnych moderátorov podpíše zmluvu s iným mediálnym gigantom Netflix. Boj Clarksona s BBC a koniec legendárnej televíznej show Top Gear v moderátorskom zložení Clarkson - Hammond - May prišiel tento rok v marci. BBC reagovala na jeden zo sporov produkcie s Clarksonom jeho výpoveďou. Neskôr z relácie odišli aj ostatní dvaja moderátori. Viac o kauze tu.

Clarkson s producentmi z BBC bojoval dlhodobo. Vlani v máji dostal "posledné varovanie" kvôli obvineniu, že použil rasistický výraz. Vtedy bol upozornený na to, že v prípade ďalšej urážlivej poznámky "kdekoľvek a kedykoľvek" bude prepustený. V januári roku 2012 si diváci sťažovali potom, čo Clarkson niekoľkokrát kontroverzne vtipkoval o indickom oblečení, vlakoch, jedle a histórii. O rok skôr sa BBC musela verejne ospravedlniť potom, čo Clarkson v živom televíznom rozhovore pre The One Show vyhlásil, že štátni zamestnanci, ktorí sa zapojili do 24 hodinového štrajku, by mali byť zastrelení pred zrakmi svojich rodín. Vedeniu BBC ľudia zaslali takmer 32 tisíc sťažností, aférou sa zaoberal aj sám premiér David Cameron.

Zdroj: iDnes.cz

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 19:05