Jaroslav Haščák
StoryEditor

Novinári Sme protestujú proti Pente a Haščákovi

02.10.2014, 10:07
Ľudia z Petit Pressu si na Facebooku húfne menia profilové fotky.

Novinári z vydavateľstva Petit Press spustili "tichý protest". Mnohí z nich si na Facebooku zmenili súkromné profilové fotky za redakčné.

Podľa našich informácií je to ich forma protestu proti tomu, aby do vydavateľstva vstúpila spoločnosť Penta.

Viacerých redaktorov a manažérov Sme môžete od včera večera nájsť na Facebooku s jednotnými fotografiami s červeným pozadím. Tie vznikli pred pár rokmi počas oficiálneho fotenia redakcie.

Ich iniciatívu nasledujú aj ďalší ľudia mimo redakcie, podľa našich zistení si niektorí spontánne upravujú svoje profilové fotky do červených farieb. Stalo sa to aj témou blogu Sme Žraloky prichádzajú, dnes sme všetci SMEčkári.

Chronológia:

8. september: Denník Sme na predaj? Nemôžem potvrdiť, že kupcom bude Penta, hovorí vydavateľ

19. september: Penta sa údajne dohodla na cene za podiel v Petit Presse

23. september: Šéfredaktor Sme: Penta nás ešte nevlastní a ani nemusí

25. september: Analýza: Aké silné je vydavateľstvo Petit Press

O tom, že skupina Penta má záujem o podiel vo vydavateľstve Petit Press, informovali médiá už začiatkom septembra, doteraz však nebola podpísaná žiadna zmluva. Svojho 50-percentného podielu sa chce zbaviť nemecký akcionár The Rhei­ni­sche Post Medi­en­grupp: "Viaceré investičné skupiny mali záujem o kúpu 50-percentného podielu vo vydavateľstve Petit Press, ktorý drží spoločnosť Rheinisch-Bergische, po tom, čo táto spoločnosť predala minulý rok svoju 100 % pozíciu v Mafre," uviedol pre Stratégie generálny riaditeľ vydavateľstva Petit Press Alexej Fulmek.

So šéfredaktorom Sme Matúšom Kostolným sa Stratégiám zatiaľ nepodarilo spojiť. Správu budeme aktualizovať o jeho stanovisko.

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 07:15