Miroslav Trnka
StoryEditor

Projekt N našiel veľkého investora, spolumajitelia ESETu mu dajú milión eur

18.12.2014, 10:11
Nepôjde priamo o investíciu ESETu, ale jednotlivcov. Nové médium zároveň potvrdilo, že chystá aj tlačený denník, a to už v prvom kvartáli 2015.

Projekt N, za ktorým stoja bývalí novinári zo Sme, našiel investora. Ako dnes oznámil na svojom webe, bude ním šestica spolumajiteľov firmy ESET.

Maroš Grund, Rudolf Hrubý, Richard Marko, Peter Paško, Miroslav Trnka a Anton Zajac investujú do "enka" vyše 1 milión eur. "Na príprave zmlúv sa momentálne pracuje a transakcia by mala byť ukončená v najbližšom čase," uvádza Projekt N.

Vďaka tomu bude môcť fungovať aj printová podoba. Projekt N bude denník. "Poskytnuté zdroje budú pre nás kľúčové pre vybudovanie nového spravodajského webu, ktorý bude v úvode podporený aj tlačeným denníkom,“ cituje web riaditeľa vydavateľstva Lukáša Filu.

“S predstaviteľmi Projektu N sme viedli niekoľko týždňov rokovania, ktoré nás presvedčili, že podpora projektu a tejto formy nezávislej žurnalistiky na Slovensku má zmysel,” uvádzajú v stanovisku investori.

Nepôjde priamo o investíciu ESETu, ale jednotlivcov. ESET tvrdí, že medzi ním a Projektom N neexistujú žiadne dohody, momentálne neplánuje ani inzerovať v printovej či online verzii. "Spolumajitelia ESET podporujú viacero podnikateľských a filantropických projektov doma aj vo svete, ktoré nie sú priamo aktivitami ich IT firmy. Aj po tejto investícii, ako doteraz, nebudeme v spoločnosti ESET náš prístup k novinárom meniť. K redaktorom Projektu N budeme pristupovať ako ku všetkým ostatným novinárom – s úctou a profesionálne," uvádza spoločnosť v stanovisku. Celé si ho môžete prečítať tu.

Projekt N zároveň zverejnil ďalšie novinky: redakcia sídli v Office Center Jarošova, obchodnou riaditeľkou je Jana Brisudová. Web projektn.sk vstúpi do ostrej prevádzky v polovici januára, print začne vychádzať v prvom kvartáli 2015.

Ako uvádza projektn.sk, generálnym riaditeľom vydavateľstva N Press, Lukáš Fila. Šéfredaktorom Projektu N bude Matúš Kostolný, šéfom online divízie Tomáš Bella, zástupcami šéfredaktora Konštantín Čikovský a Juraj Javorský.

Viac správ o Projekte N:

 

Chcete byť pravidelne informovaní o dianí v brandži? Odoberajte bezplatný newsletter Stratégií.

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 04:46