StoryEditor

Simpsonovci boli postrachom Apple pri vývoji klávesnice

24.09.2013, 07:00
Animovaný seriál parodoval Apple. Pri vývoji iPhone rezonovala scénka zo Simpsonovcov na každej porade.

Pri vylepšovaní virtuálnej klávesnice na smartfónoch boli vývojári Apple ovplyvnení animovaným seriálom Simpsonovci (The Simpsons). Priznali to pre web Fast Company.

V jednej z epizód 6. série si Simpsonovci uťahovali z produktu Apple Newton. Nové zariadenie od Apple sľubovalo niekoľko noviniek, vrátane rozoznávania rukou písaného textu. V Simpsonovcoch sa chuligán Dolph pokúsil napísať "Beat up Martin" (zmláť Martina), ale Newton to pochopil ako "Eat up Martha" (zjedz Marthu).

Tento žart poznačil vývojárov Apple: "Na chodbách a pri diskusiách o klávesnici ste stále počuli "Eat up Martha". Znamenalo to, že musíme zlepšiť klávesnicu a zaistiť, že zadávanie textu bude fungovať, inak príde "Eat up Martha"," povedal bývalý šéfinžinier iOS aplikácií Nitin Ganatra pre Fast Company.

Podľa webu, odvolávajúc sa na vývojára Apple, bola klávesnica jednou z top priorít pre niekdajšieho senior viceprezidenta pre iOS software Scotta Forstalla. Fyzické klávesnice boli jediným riešením vo vtedajšom technologickom svete a Apple sa chcel odlíšiť, aby jeho smartfóny uspeli. Ak by virtuálna klávesnica na iPhone nefungovala dobre, prišla by vlna kritiky. Alternatívna forma vkladania textu, ktorú predtým priniesol Apple v produkte Apple Newton, neuspela.

Momentálne patrí Apple k top hráčom na poli smartfónov a jeho iOS je hlavným konkurentom systému Android od Google.

 

http://youtu.be/uxZJsGuUfew

Zdroj: ik

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
27. apríl 2024 03:04