StoryEditor

Twitter zmení systém radenia správ

12.02.2016, 08:43
Namiesto chronologického radenia sa budú zobrazovať vybrané správy pre konkrétneho užívateľa.

Internetová sieť Twitter sa rozhodla prikročiť k zmene systému radenia správ na užívateľských stránkach. Namiesto tradičného chronologického radenia bude vyhodnocovať význam jednotlivých oznámení pre konkrétneho užívateľa. Na najvyšších pozíciách sa tak budú zobrazovať vybrané správy, u ktorých bude Twitter predpokladať, že používateľa najviac zaujmú. Až za nimi budú nasledovať ostatné správy v chronologickom poradí, píše agentúra AP.
 


Podobný systém vyhodnocovania dôležitosti správ pre jednotlivých užívateľov už používa napríklad konkurenčné sociálna sieť Facebook. Podľa agentúry AP je ohlásená zmena riskantným krokom, ktorý by mohol rad používateľov Twitteru rozhorčiť. Agentúra Reuters upozorňuje, že jedným z cieľov zmeny je možnosť zabezpečiť významnejší priestor správam, za ktoré platia inzerenti propagujúci svoj tovar.

Twitter je službou, prostredníctvom ktorej môžu užívatelia bezplatne oznamovať krátke odkazy v dĺžke do 140 znakov. V súčasnosti má po celom svete približne 320 miliónov užívateľov.

 

Zdroj: ČTK

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 18:16