Dievča na macedónsko-gréckej hranici. Snímka: ReutersReuters
StoryEditor

Web ukazuje Slovákov, ktorých teší smrť utečencov. S celými menami aj fotkami

28.08.2015, 14:58
Slovenský web o moslimoch začal zverejnovať mená, fotky a adresy facebookových profilov Slovákov, ktorí sa tešia zo smrti utečencov.

Ako reagovať na vlnu facebookovej nenávisti voči utečencom? Web islamonline.sk sa rozhodol medializovať tých, ktorí na sociálnych sieťach vyjadrujú potešenie zo smrti iných. Aj s ich fotkami a menami, ktoré majú na sieti uvedené. Bez toho, aby ich zaštvorčekovali. Začali týmto príspevkom.

Prichádza to po včerajšej tragédii, kedy v dodávke zahynulo 71 utečencov. "Jeden z čitateľov nám krátko po tragédii napísal, že niektorí lekári v jednej z bratislavských nemocníc sa po zverejnení správy tešili a smiali, keď sa o nej dozvedeli. Pokiaľ to však nikde nezverejnia, väčšina z ich pacientov, zamestnávateľov a rodinných príslušníkov sa o tom nikdy nedozvie," uvádza web islamonline.sk.

K tomu pridáva konkrétne linky na diskusie a ukazuje ľudí, čo na Facebooku písali, že je smutné, že mŕtvych bolo tak málo, alebo si želali "aspoň 1 000 takých dodávok". Zverejňuje ich fotografie aj linky na facebookové profily. "Keby ste okolo neho prešli v supermarkete, určite by vás nenapadlo, že ste prešli popri človeku, ktorý želá smrť druhým," tvrdí web.

 

Súhlasíte s takýmto postupom? Napíšte váš názor do diskusie.

Zdroj: hn

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 15:12