The Island
StoryEditor

10 horúcich televíznych noviniek (video)

28.06.2015, 00:01
Televízne inšpirácie zo sveta. Aké sú najlepšie svetové nápady roka podľa britskej expertky.

Ktoré televízne nápady vynikajú? Na veľtrhu NATPE Europe, ktorý sa konal tento týždeň v Prahe, sa hovorilo práve o tom. Keri Lewis Brown z britskej konzultačnej spoločnosti K7 Media predstavila svoj výber desiatich najvydarenejších televíznych noviniek roka.

"Nemyslím si, že ešte uvidíme veľký formátový hit ako SuperStar či Milionár. Nie je čas ani peniaze ako kedysi, keď sa napríklad Big Brother vyvíjal dva roky," myslí si Brown. Na veľtrh však priniesla niekoľko ukážok, ktoré vo svete fungujú.

 

Čo je v kurze na svetovom televíznom trhu? Toto je top 10 medzinárodných programov roka podľa Keri Lewis Brown:

 

500 Questions (Warner Bros.)

Kvíz, v ktorom sa najbystrejší ľudia krajiny snažia zodpovedať 500 najťažších otázok. Ak sa trikrát pomýlia, vypadnú z hry.

 

Decimate (Red Arrow International)

Vizuálne zaujímavá game show, ktorá vznikla pre BBC. Na stene vidíte výhru, no každou nesprávnou odpoveďou sa zníži o 10 percent. Viac o formáte tu.

 

Prized Apart (Sony Pictures Television)

"Dobrodružná" game show plná fyzicky náročných výziev. Partnerské páry súťažia o výhru, pričom sa nachádzajú na odlišných kontinentoch.

 

Superkids (Talpa)

Talentová súťaž s deťmi v hlavnej úlohe.

 

Love Village (SBS Korea)

Zoznamka, v ktorej spočiatku ľudia nosia rovnaké oblečenie, oslovujú sa číslom a nie menom... a aj tak prenikajú silné emócie, niekoľko párov zo súťaže sa zosobášilo. "V zoznamovacích šou je trendom odklon od štúdiových formátov viac k skutočnému životu," hovorí expertka.

 

The Island (Endemol Shine International)

Expert na prežitie Bear Grylls v novej "survival" šou. "Zrejme najlepší príklad formátu v tomto žánri," hovorí o šou The Island Keri Lewis Brown. Formát sa okrem Británie dostal do USA či Francúzska.

 

The Tribe (Warner Bros.)

Dokumentárne ladený program zachytávajúci život vidieckeho kmeňa v Etiópii.

 

Women in Prison (Discovery Program Sales)

"Orange Is the New Black" zo skutočného života. Väznené ženy rozprávajú svoj príbeh a dopĺňajú ho hrané rekonštrukcie ich zločinov.

 

Becoming Us (Cineflix Rights)

Dokumentárna séria o tom, ako sa rodičia nielenže rozvádzajú, ale otec sa mení na ženu. Ako na to reaguje jeho tínedžerský syn?

 

The Briefcase (Sony Pictures Television)

Formát na pomedzí reality game show a sociálnym experintom. "Mnoho ľudí ho odsudzuje," tvrdí Brown. Princíp spočíva v tom, že rodiny v núdzi dostanú kufrík peňazí. Budú štedrí a dajú časť z neho druhým, ktorí peniaze možno potrebujú viac?

 

Chcete byť pravidelne informovaní o dianí v brandži? Odoberajte bezplatný newsletter Stratégií.

Zdroj: ik

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 07:35