Kiefer Sutherland v seriáli 24: Live Another Day
StoryEditor

3 nové seriály, ktoré uvidíme na Slovensku

14.08.2014, 15:15
Kiefer Sutherland v novinke 24: Live Another Day, ďalšia americká kriminálka či No Limit od Luca Bessona. Pozrite si prehľad seriálových noviniek Joj.

Na jeseň uvidíme niekoľko nových seriálov. TV Joj v slovenskej televíznej premiére uvedie seriály 24: Live Another Day a King & Maxwellová (King & Maxwell), vo free-TV premiére No Limit Luca Bessona a okrem toho prinesie nové série niektorých ďalších titulov.

"Najčerstvejšou" novinkou bude 24: Live Another Day. Joj ju odvysiela už na jeseň, pričom svetovú premiéru uzavrela iba minulý mesiac na americkej stanici Fox.

Séria 24: Live Another Day vrátila do hry Kiefera Sutherlanda ako agenta Jacka Bauera. Televízia Fox ňou nadviazala na seriál "24", ktorý vysielala v rokoch 2001 až 2010. Na Slovensko sa vráti po ešte dlhšom čase: pôvodný seriál "24" kúpila STV za čias "nového začiatku" Richarda Rybníčka a premiérovala ho po prvej sérii SuperStar. Avšak neodvysielala všetky série.

Fox zaradila 24: Live Another Day do letnej štruktúry a z hľadiska sledovanosti jej to vyšlo - každá epizóda mala v cieľovej skupine 18-49 vyššie ratingy než Fox v danom týždni. Ak pripočítame aj divákov zo záznamu, mal seriál priemerný rating 2,8 %. Pozerávalo ho 9,5 milióna ľudí v 2+ a ďalších 1,2 milióna pribudlo, keď ho Fox vysielal v repríze (v 18-49 mali piatkové reprízy rating 0,3 %).

King & Maxwellová (King & Maxwell) je klasická kriminálka z dielne káblovej stanice TNT. Príbeh o dvojici súkromných vyšetrovateľov Seanovi Kingovi a Michelle Maxwellovej vznikol podľa knižnej predlohy a pri televíznom seriáli stál výkonný producent NCIS: Los Angeles Shane Brennan.

Seriálom No Limit zase Joj nadviaže na výpravnú európsku produkciu - je to akčná séria, ktorú vytvoril Luc Besson. V slovenských káblovkách ju ponúkla AXN, ktorá na jeseň chystá ďalšiu sériu.

Ďalšie akvizície na jeseň na staniciach skupiny Joj:

  • Vikingovia (Vikings) - druhá séria
  • Homeland - nová séria na Plus
  • Zločin (The Killing) - nová séria na Plus
  • Kravaťáci (Suits) - nové série
  • Dobrá manželka (The Good Wife) - premiérové epizódy na Wau

Viac o seriálových premiérach Joj na jeseň 2014:

24: Live Another Day

O čom je: Agent Jack Bauer je späť a v Londýne sa snaží odvrátiť teroristický útok, ktorý môže navždy zmeniť svet.

Žáner: akčný, thriller

Krajina pôvodu: USA (2014)

Herci: Kiefer Sutherland, Benjamin Bratt, Yvonne Strahovski, Tate Donovan, Mary Lynn Rajskub, William Devane, Kim Raver

Sledovanosť: V Amerike sa vysielal v lete 2014, premiérovo v pondelok o 21:00, v repríze v piatok o 20:00. S premiérovými časťami mal v 18-49 rating 2,8 % a s reprízovými 0,3 % (zdroj: Nielsen Research, parameter most current - teda aj s divákmi sledujúcimi zo záznamu do 7 dní). Pre Fox mal seriál s premiérami nadpriemery vzhľadom na jeho aktuálne letné výkony. Takéto boli ratingy pondelkových premiér:

Vývoj sledovanosti 24: Live Another Day na stanici Fox
(zdroj: Nielsen Research, parameter live+SD, teda sledovanie naživo a zo záznamu v deň premiéry)

Distribútor: Twentieth Century Fox Television Distribution

Čo na to Stratégie: Akčný žáner môže fungovať aj u nás a fakt, že pôvodný seriál kedysi vysielala STV a nedovysielala ho, nie je dôležitý. Joj ho musí prezentovať ako nový, samostatný produkt, napríklad cez Kiefera Sutherlanda a akciu. Je to relatívne vydarený seriál s potenciálom najmä u mužov. Hodilo by sa mu vysielanie aspoň dvoch častí za sebou pri premiére - tak, ako v USA. PS: V seriáli má product placement Sprint a automobilka Chrysler.

King & Maxwellová (King & Maxwell)

O čom je: Sean King a Michelle Maxwellová netvoria bežný pár súkromných detektívov. Obaja boli tajní agenti a museli zo služby odísť. Sean King je liečiaci sa alkoholik, ktorého prepustili po vražde prezidentského kandidáta. Miluje romantické romány a jeho právnické vzdelanie mu dáva potrebný nadhľad, aby šikovne využil kľučky medzi paragrafmi. Bývalá vyšetrovateľka Michelle Maxwellová je atraktívna žena s atletickou postavou. Spolu so Seanom tvoria dokonalý pár.

Žáner: krimi, detektívny

Krajina pôvodu: USA (2013)

Herci: Jon Tenney, Rebecca Romijn, Ryan Hurst, Michael O'Keefe, Chris Butler

Sledovanosť: So 4,4 miliónmi divákov to bol podľa The Futon Critic najsledovanejší nový seriál amerického káblového leta 2013. Napriek tomu sa ho rozhodla stanica TNT zrušiť po jednej sérii. V Nemecku išiel na stanici Vox; s najúspešnejšími epizódami mal v skupine 14-59 podiely okolo 7,5 až 8 % podľa AGK/GfK. Priemer stanice od začiatku roka doteraz je 6,6 %.

Distribútor: CBS Studios International

Čo na to Stratégie: Klasická kriminálka, pri ktorej vysielateľ vie, čo od nej môže z hľadiska sledovanosti očakávať. Potenciál má rovnaký ako všetky podobné seriály. V jeho neprospech hovorí fakt, že sa natočilo iba desať častí, takže z neho možno ťažiť iba krátkodobo.

No Limit

O čom je: Akčný seriálový triler z dielne Luca Bessona ako autora námetu a scenáristu. Vincent Liberati sa dozvie, že má nevyliečiteľný nádor na mozgu. Aby mohol byť na blízku svojej dospievajúcej dcére Lole a bývalej manželke Alexandre, opúšťa nebezpečný život tajného agenta a vracia sa späť do Marseille. Jedinou šancou na Vincentovo uzdravenie je experimentálna liečba, ktorú mu ponúka záhadná štátom riadená organizácia Hydra, a to výmenou za dôvernú spoluprácu. Vincent ponuku prijme a zapojí sa do boja s organizovaným zločinom s použitím nelegálnych prostriedkov.

Žáner: akčný

Krajina pôvodu: Francúzsko (2012-2013)

Herci: Vincent Elbaz, Tchéky Karyo, Anne Girouard, Hélène Seuzaret, Sarah Brannens

Distribútor: TF1 International

Čo na to Stratégie: Výpravné európske seriály sú dnes čoraz častejšie, no doplácajú na privysoké rozpočty a s nimi súvisiaci tlak na vysoké výkony, ktoré však nie vždy prídu. No Limit však uspel, vznikli dve série a okolo jesene bude k dispozícii aj tretia. Joj od neho môže očakávať podobný divácky zásah ako so seriálovým Kuriérom (Le Transporteur - la série).

http://youtu.be/yVTLVnR-Elg

http://youtu.be/NiYwfAozBgU

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 02:33