Jeffrey Dean Morgan v seriáli Texas Rising. Foto: HistoryHistory
StoryEditor

5 najnovších seriálov, ktoré núkajú našim televíziám (video)

17.04.2015, 17:17
Aké seriálové novinky videli Markíza, Joj a RTVS. Pozrite si ukážky a viac informácií.

V Cannes sa tento týždeň konal televízny veľtrh MIPTV, na ktorý prišli najväčší svetoví distribútori a ich novinky si pozreli aj ľudia z Markízy, Joj a RTVS.

Aké seriálové novinky sa nákupcom predstavili v Cannes a ktoré mali na veľtrhu najväčšie promo? Prinášame prehľad.

Viac informácií o veľtrhu:

 

Texas Rising: Herecké hviezdy a divoký západ vo veľkom štýle

Najväčšiu reklamu spomedzi všetkých nových seriálov mal na MIPTV Texas Rising. Na veľtrhu absolvoval svetovú premiéru, prišli ju podporiť aj tvorcovia a herci. Táto novinka má byť epickým príbehom divokého západu, tvorcovia to prirovnávajú k filmovým produkciám. Odohráva sa v roku 1836 a zobrazuje vzostup texaských rangerov. Účinkuju Bill Paxton, Brendan Fraser, Ray Liotta, Olivier Martinez, Kris Kristofferson či Jeffrey Dean Morgan, výkonným producentom je Leslie Greif (Hatfields & McCoys). Seriál má osem dielov, TV premiéru absolvuje o pár týždňov na kanáli History, no kúpiť ho môžu aj free-TV televízie. Práva vlastní ITV Studios Global Entertainment.

 

Banished: Trestanecká láska aj boj o prežitie

BBC Worldwide priniesol do Cannes aj Banished - sedemdielny seriál odohrávajúci sa v Austrálii 18. storočia, kedy na tomto kontinente Briti založili prvú trestaneckú kolóniu. Distribútor to porovnáva so seriálom Top of the Lake, opäť za ním totiž stoja austrálski a novozélandskí tvorcovia. Pochválil sa aj výsledkami na britskom BBC Two, kde mal pri premiére 17,6 % share, a predajmi do Mexika, Poľska, Izraela, Fínska a Chorvátska. Hodiť by sa mohol aj na našu RTVS.

 

1992: Politický thriller z Talianska

Po premiére na Berlinale sa svetovým televíziám predstavil aj nový taliansky seriál s názvom "1992". Tento 10-dielny politický thriller predáva spoločnosť Beta Film (Eurokim) a uvidia ho aj vo Veľkej Británii, Nemecku, Írsku či Rakúsku, kde ho rovnako ako v Taliansku odvysiela Sky. Seriál sa zameriava na šiestich obyčajných ľudí, ktorých životy skríži politické a spoločenské zemetrasenie, korupcia a ťažké policajné vyšetrovanie. Distribútor ho opisuje ako fiktívny, no skutočnými príbehmi inšpirovaný príbeh. Viac informácií tu.

 

Versailles: Politika a intrigy Kráľa Slnko

Spoločnosť Zodiak Rights priniesla do Cannes desaťdielny seriál z produkcie Canal+ o Ľudovítovi XIV., ktorého výroba začala už v lete minulého roka. Versailles ukazuje, ako sa “Kráľ Slnko” snaží o absolútnu moc v krajine a vytvorí pascu, do ktorej sa má chytiť aj jeho vlastná rodina. Tvorcami sú Simon Mirren a David Wolstencroft. Viac o seriáli.

 

Flesh And Bone: Príbeh baletky

Spoločnosť Starz Worldwide ukázala na veľtrhu v Cannes netradičný námet: príbeh mladej baletky s pohnutou minulosťou, ktorá začína študovať na prestížnej škole v New Yorku. Má samodestrukčné sklony na jednej strane a ambície na druhej. V Amerike bude mať premiéru na stanici Starz až v novembri, bude uvedená ako 8-dielna uzavretá miniséria. Vytvorila ju autorka a výkonná producentka Perníkového tatka (Breaking Bad) Moira Walley-Beckett.

 

Chcete byť pravidelne informovaní o dianí v brandži? Odoberajte bezplatný newsletter Stratégií.

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 04:06