Robin Williams a Sarah Michelle Gellar v seriáli The Crazy Ones
StoryEditor

5 nových seriálov, ktoré stoja za pozornosť

13.09.2013, 16:30
Stratégie vybrali päť seriálových noviniek, na ktoré by sa mali zamerať akvizičné oddelenia slovenských televízií.

Amerika čoskoro otvorí sezónu 2013/2014 a predstaví niekoľko desiatok nových seriálov. Ktoré z nich stoja za pozornosť?

Stratégie vybrali jeden podľa nás najzaujímavejší seriál z každej veľkej americkej televízie. Pri výbere našej "top 5" sme zohľadnili prvé ukážky zo seriálov, tvorcov a úspech ich predošlých seriálov na Slovensku, vhodnosť dejových línií pre naše televízie a prvé recenzie zo zámoria.

Na ktoré seriály by sa podľa nás mali zamerať slovenské televízie?

 

CBS: The Crazy Ones

premiéra: štvrtok 26. septembra
distribútor: Twentieth Century Fox Television Distribution (na Slovensku obchoduje s kanálmi Joj)

CBS už niekoľko sezón prináša najlepšie sitkomy Ameriky a na jeseň chystá novinku. Nepôjde o klasický prvoplánový sitkom s priamym útokom na bránice. Robin Williams v hlavnej úlohe a Sarah Michelle Gellar ako jeho dcéra však znamenajú dobrú štartovaciu pozíciu. Tvorca a výkonný producent David E. Kelley (Nemocnica Chicago Hope, Ally McBeal) len zdôrazňuje silný potenciál tohto seriálu. Ak to nebude čisto o reklamnej brandži, ale o ľuďoch, môže zaujať aj Slovákov. Samozrejme na malých tematických staniciach. Na Joj či Markíze vylúčené, určite nie v dobrom čase.

 

NBC: The Blacklist

premiéra: pondelok 23. septembra
distribútor: Sony Pictures Television International Distribution (na Slovensku obchoduje s kanálmi Markízy)

Niektoré americké novinky produkuje Steven Spielberg, niektoré J.J. Abrams. V prípade seriálu The Blacklist až také silné mená tvorcov nenájdete. Novinka NBC však môže zaujať príbehom. Najhľadanejší muž sveta, dobre vystupňované napätie, nečakané zápletky, FBI a lov najväčších kriminálnikov - to sú kľúčové slová, ktoré z neho robia seriál s dobrou štartovacou pozíciou. U nás sa hodí napríklad na Dajto.

 

ABC: Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.

premiéra: utorok 24. septembra
distribútor: Disney Media Distribution (na Slovensku obchoduje s kanálmi Joj)

Prvý televízny seriál od Marvela. Spolutvorcom, výkonným producentom a režisérom prvej časti je Joss Whedon, ktorý režíroval aj blockbuster The Avengers. Ak sa príbeh o agentoch vyšetrujúcich zvláštne udalosti po celom svete vydarí a nepodlezie úroveň kinofilmov, s ktorými je porovnávaný, medzinárodný úspech je zaručený. Na Slovensku si ho v tom prípade vieme predstaviť na Joj.

 

Fox: Almost Human

premiéra: pondelok 4. novembra
distribútor: Warner Bros. Television Distribution (na Slovensku obchoduje s kanálmi Markízy)

J.J. Abrams má na konte Fringe, Nezvestných (Lost), či filmový Star Trek. Teraz produkuje akčný policajný sci-fi seriál .Stanica Fox nemá túto jeseň žiadny seriál, z ktorého by kričal okamžitý hit. Titul Almost Human o policajtoch v roku 2048, ktorým pri práci pomáhajú androidi, má šancu zaujať mladých mužov. U nás sa hodí na Dajto.

 

The CW: The Originals

premiéra: štvrtok 3. októbra
distribútor: Warner Bros. Television Distribution (na Slovensku obchoduje s kanálmi Markízy)

Televízia The CW má najmenej prime-timových hodín, prináša najmenej noviniek, patrí k najmenej predvídateľným a jej produkcia sa hodí skôr na špecifické stanice typu ProSieben, cieliace na mladých. Z jesenných noviniek patrí k najočakávanejším historický seriál Reign. Stratégie však bude zaujímať, ako sa vydarí seriál The Originals. Je to spin-off Upírskych denníkov (The Vampire Diaries), nájdeme v ňom spoločných hercov aj tvorcov. Upíri a vklolaci sú v kurze a v prípade úspechu v Amerike po ňom ihneď siahnu medzinárodné trhy. Na Slovensku najvhodnejšie pre Voyo.sk - s titulkami a čo najskôr po americkej premiére.

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 20:26