Agenti S.H.I.E.L.D.
StoryEditor

Agenti S.H.I.E.L.D.: Na Joj prichádza nový seriál (video)

08.04.2014, 17:01
Seriál Agenti S.H.I.E.L.D. štartuje na TV Joj »čoskoro« a už má kampaň v televízii. My o ňom vieme viac.

Televízia Joj prinesie nový zahraničný seriál v silnom čase s presahom do prime-timu. Tento týždeň spustila promo, v ktorom avizuje, že už čoskoro začne vysielať novinku Agenti S.H.I.E.L.D.

V upútavke, ktorá momentálne rotuje vo vysielaní, nehovorí detaily o nasadení. Podľa predbežných plánov by však nový seriál mal chodiť vždy v pondelok o 21:30, využívajúc divácky nábeh po Paneláku. Momentálne má Joj v slote vlastnú tvorbu Ochrancovia - špeciál, ešte predtým to bolo Kukátko.

Agenti S.H.I.E.L.D. (Agents of S.H.I.E.L.D.) je nový americký seriál - premiéru na stanici ABC mal na jeseň 2013, momentálne sa ešte stále vysiela prvá séria. Vznikol podľa komiksov Marvel a snažil sa vyťažiť z marvelovských filmov, keď napríklad Iron Man 3 bol najnavštevovanejším filmom celosvetovo za rok 2013 s tržbami na vstupnom 1,2 miliardy dolárov. Televízny seriál Agenti S.H.I.E.L.D. prináša príbeh malej organizácie najlepších agentov so špeciálnymi schopnosťami. "Chránia našu zem, lebo nie každý superhrdina je na našej strane," hovorí Joj v upútavke.

Prečítajte si viac o Agentoch S.H.I.E.L.D.:

V Amerike sa staviť na superhrdinskú kartu vypláca nielen v kine, ale zafungovalo to aj v televíznom priemysle. Seriál Agenti S.H.I.E.L.D. podľa dát Nielsen Research pozeráva priemerne 8,7 milióna Američanov (skupine 2+, parameter Most Current, teda vrátane divákov, čo si seriál nahrávajú a pozrú zo záznamu do 7 dní od TV premiéry). V reklamne dôležitej cieľovej skupine 18-49 sú ich 4 milióny. Seriál má rating 3,2 % v 18-49, kým sezónny priemer ABC je 2,1 %.

ABC si pochvaľuje zásah "hard to reach" cieľovky, teda mladých mužov od 18 do 34 rokov. V tejto skupine je Agenti S.H.I.E.L.D. trhovým lídrom utorkového slotu o 20:00 už štyri mesiace za sebou. Bojuje napríklad proti NCIS na CBS, v porovnaní s ním má mladšieho diváka. Veľa divákov si ho nahráva: oproti live sledovaniu mu divácka základňa vzrastá až o 62 % pri oneskorenom sledovaní do 7 dní.

Vývoj sledovanosti v USA (zdroj: Nielsen Research, paramenter live+SD)

V slovenskej televíznej premiére prinesie televízia Joj seriál Agenti S.H.I.E.L.D. pravdepodobne od konca apríla. Dabing vyrába štúdio Daniela.

Joj kúpila nový seriál od spoločnosti Disney Media Distribution, jej dlhodobo najdôležitejšieho akvizičného partnera. Má od neho blockbustery alebo seriály ako Prefíkané slúžky (Devious Maids) či Vtierka Castle (Castle).

 

Agenti S.H.I.E.L.D. (Agents of S.H.I.E.L.D.)

O čom je: Agent Phil Coulson dá dokopy malú, ale dôkladne vyselektovanú skupinu ľudí s mimoriadnymi schopnosťami. Agenti organizácie S.H.I.E.L.D. majú pátrať po zvláštnych udalostiach odohrávajúcich sa vo svete a chrániť ľudstvo. Ich schopnosti siahajú od špionáže, bojových umení, pilotovania, biochémie až po techniku a hackovanie počítačov.

Ide o prvý televízny seriál od Marvela. Spolutvorcom, výkonným producentom a režisérom prvej časti je Joss Whedon, ktorý režíroval aj blockbuster The Avengers.

Žáner: akčný, sci-fi

Krajina pôvodu: USA (2013-doteraz)

Hodnotenie Seriály.Kinema.sk: 8/10 (kompletná recenzia tu)

Herci: Clark Gregg, Brett Dalton, Ming-Na Wen, Iain De Caestecker, Elizabeth Henstridge, Chloe Bennet

Distribútor: Disney Media Distribution

Čo na to Stratégie: Zo slovenských staníc sa tento seriál najviac hodí na Joj. Očakávame vyššiu afinitu u mužov. Zároveň ide o seriál s potenciálom u mladých. To je na jednej strane dobré, keďže má šancu osloviť špecifickú a pre TV Joj zaujímavú skupinu inzerentov. Na druhej strane môže byť základnú skupina 12-54 preňho priúzka, nie je to natoľko univerzálny seriál ako Kosti (Bones) či Vtierka Castle (Castle). Svoje kvality však dokázal, latku marvelovskej produkcie drží vysoko. Bude si vyžadovať intenzívne promo.

Upútavka Joj:

http://youtu.be/m-u7aBnU3XQ

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 07:11