Marcel Merčiak
StoryEditor

Anketa OTO 2012 pozná víťazov. Marcel Merčiak absolútny OTO

17.03.2013, 12:14
Kto sú víťazi ankety Osobnosť televíznej obrazovky 2012? Pozrite si kompletné výsledky.

Herečka Magda Paveleková sa stala včera členkou Siene slávy v 13. ročníku diváckej ankety Osobnosť televíznej obrazovky - OTO 2012. Ocenenie si na javisku opery Slovenského národného divadla prevzala z rúk generálneho riaditeľa RTVS Václava Miku. Herečka, ktorá už rok nebola na javisku a podľa vlastných slov "nebola vo svojej koži", v ďakovnej reči uviedla: "Nebudem plakať. Chcem sa vám všetkým za všetko poďakovať, tým čo ma majú radi, aj ja vás mám rada. Ďakujem, že ste tu a že ma máte radi. Sľubujem, že takto o rok prídem niekomu odovzdať Ota."

V kategórii moderátor a moderátorka televízneho spravodajstva uspela Lucia Barmošová (TV Joj), ktorá si sošku prevzala už po štvrtý raz. Jojkársky reprezentant vyhral aj kategóriu redaktor/-ka televízneho spravodajstva, historicky prvého Ota si tak zo slávnostného večera odniesol Jozef Kubányi. Osobnosťou televíznej publicistiky sa stal Patrik Herman (TV Markíza). Reprezentant najsledovanejšej komerčnej televízie v SND chýbal, podobne ako jeho markizácki kolegovia.

Víťazstvo v kategórii moderátor zábavných programov zaznamenal Andrej Bičan, ktorý vylepšil skóre sošiek pre RTVS a domov si odniesol svojho vôbec prvého Ota.

Športové správy podľa divákov najlepšie prezentuje Lenka Čviriková-Hriadeľová (Joj), ktorá vyhrala kategóriu moderátor/-ka športu. Marcel Merčiak (RTVS) zvíťazil v úplne novej kategórii diváckej ankety komentátor športu. Prevzal si tiež Cenu Života a získal aj ocenenie absolútny OTO za najväčší počet diváckych hlasov. Zo slávnostného večera si tak odniesol celkovo tri sošky.

Novou kategóriou ankety je herecký televízny objav roka, stal sa ním Ján Jackuliak, známy zo seriálov Ordinácia v ružovej záhrade, Búrlivé víno a Horúca krv.

Kompletné výsledky OTO - Osobnosť televíznej obrazovky 2012

KategóriaVíťazĎalší nominovaní
Moderátork/ka TV spravodajstvaLucia Barmošová (Joj)Ján Mečiar (Joj), Miriam Šmahel Kalisová (Markíza)
Redaktor/ka TV spravodajstvaJozef Kubányi (Joj)Miroslava Almásy (Markíza), Danica Kleinová (Markíza)
Osobnosť TV publicistikyPatrik Herman (Lampáreň, Markíza)Ján Mečiar (Slovensko naživo, Joj), Zlatica Puškárová (Na telo, Markíza)
Moderátor/ka TV športuLenka Čviriková-Hriadeľová (Joj)Marcel Merčiak (RTVS), Peter Varinský (Markíza)
Komentátork/ka TV športuMarcel Merčiak (RTVS)Jál Plesník (RTVS), Stano Ščepán (RTVS)
Moderátor zábavných programovAndrej Bičan (5 proti 5, RTVS)Martin "Pyco" Rausch (Česko Slovensko má talent, Joj), Vilo Rozboril (Modré z neba, Markíza)
SpevákMiroslav ŽbirkaMarian Čekovský, Ego
SpeváčkaCeleste BuckinghamNela Pocisková, Zuzana Smatanová
HerecJán Koleník (Panelák, Joj)Juraj Kemka (Partička, Ordinácia v ružovej záhrade, Markíza), Lukáš Latinák (Horúca krv, Partička, Ordinácia v ružovej záhrade, Profesionáli, Markíza/Joj)
HerečkaMonika Hilmerová (Hoď svišťom, Ordinácia v ružovej záhrade, Markíza/Joj)Zuzana Kanócz (Horúca krv, Ordinácia v ružovej záhrade, Markíza), Petra Polnišová (Hoď svišťom, Ordinácia v ružovej záhrade, Partička, Markíza/Joj)
Herecký TV objav rokaJán Jackuliak (Ordinácia v ružovej záhrade, Markíza)Gabriela Marcinková (Horúca krv, Markíza), Zuzana Šebová (Haló, Panelák, Joj)
Seriál rokaPanelák (Joj)Horúca krv (Markíza), Profesionáli (Joj)
Zábavný programPartička (Markíza)5 proti 5 (RTVS), Legendy popu (RTVS)
Program roka2012 Srdce pre deti (Joj)Česko Slovensko má talent 3 (Joj), Projekt MS v hokeji 2012 (RTVS)
Sieň slávyMagda Paveleková 
Cena ŽivotaMarcel Merčiak 
Absolútny OTO 2012Marcel Merčiak 

 

Zdroj: ik, TASR

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 21:22