Adrian Sarbu
StoryEditor

Bývalý kráľ Markízy má problém: Začalo sa zatýkanie

17.12.2014, 08:28
Rumunská polícia zatkla spolupracovníkov bývalého prezidenta mediálnej skupiny CME Adriana Sarbu.

Ešte prednedávnom patril medzi najvplyvnejších ľudí médií strednej a východnej Európy. Bol to práve on, kto stál na čele obrej mediálnej skupiny CME, ktorá vlastní napríklad slovenskú televíziu Markíza či českú Novu. Toto ešte prednedávnom platilo o Rumunovi Adrianovi Sarbu, biznismenovi, vlastniacemu v Rumunsku poprednú mediálnu skupinu Mediafax Group. Teda presne tú dnes prešetruje tamojšia polícia. Firma je totiž podozrivá z daňových únikov a priania špinavých peňazí.

Koncom minulého týždňa nabehla do sídla Mediafax Group stovka policajtov a urobila v nej raziu. „Polícia vykonala štrnásť prehliadok, ktoré sa zamerali na riaditeľstvá a pracoviská podozrivých firiem, ako aj na domácnosti v okrese Bukurešť a Ilfov,“ uvádza vo svojej tlačovej správe policajné riaditeľstvo v Bukurešti. Správu o tom, že medzi týmito firmami bol aj Mediafax, priniesla rumunská agentúra Agerpres, ktorá v tejto veci citovala vyšetrovateľa.

V rámci razie policajti zadržali a umiestnili do predčasnej väzby tri osoby z vedenia firmy, voči ktorým začal vyšetrovateľ trestné stíhanie. Sarbovi spolupracovníci mali spolu s právnikmi vytvoriť sieť fiktívnych firiem, ktorej cieľ bol jednoduchý – vyhnúť sa plateniu daní. Podľa vyšetrovateľa mala mediálna skupina Mediafax spôsobiť škodu v celkovej výške 3,75 milióna eur.

Firma sa vo svojom tlačovom vyjadrení dištancovala od obvinení. „Náš pohľad na skutočnosti je rozdielny. Budeme dôrazne presadzovať spravodlivosť. Prečítajte si viac na webe HNonline.sk.

Zdroj: HN

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 20:04