v Chart Show. Foto: MarkízaMarkíza
StoryEditor

Chart Show prichádza na TV Markíza. A s ňou aj Adela Banášová (video)

06.11.2014, 15:00
Na Markíze pôjde nová relácia Chart Show. Moderuje Adela Banášová, glosujú Maroš Kramár, Martin Dejdar, Marta Jandová a Leoš Mareš. Prečítajte si o šou viac a pozrite si prehľad hudobných hostí.

Televízia Markíza prinesie novinku - Chart Show. Prvýkrát pôjde túto sobotu 8. novembra o 20:30. Joj jej bude konkurovať premiérou filmu Hry o život: Skúška ohňom (The Hunger Games: Catching Fire).

Chart Show vznikala ako spoločný projekt Markízy s jej českou sestrou Novou. Tá ju v sobotu bude vysielať tiež.

Markíza vráti na obrazovky hudobno-glosátorský žáner. Dvaapolhodinová šou prinesie rebríček najväčších československých hitov. Interpreti vrátane Karla Gotta či No Name ich zaspievajú na veľkom pódiu (šou vznikala v pražských ateliéroch na Barrandove), hudbu aj "roky minulé" bude glosovať Maroš Kramár, Martin Dejdar, Marta Jandová a Leoš Mareš. Moderuje Adela Banášová, odborným hosťom v štúdiu bude Juraj Čurný.

Šou režíruje Pepe Majeský, dramaturgom a autorom scenára je Dano Dangl.

Markíza novú šou promuje vo vysielaní. Začala v októbri krátkymi upútavkami. Prvú fázu kampane postavila na Banášovej, ktorá tancovala na Sladké mámení, spievala si Láska je tu s nami, citovala názvy pesničiek a stanica v upútavkách avizovala, že Chart Show príde "už čoskoro". V druhej fáze kampane už ukazovala najlepšie momenty priamo zo šou. Upútavky nájdete na konci správy.

Okrem toho sa Markíza snažila ukázať Chart Show ako medzinárodne známy produkt. "Populárna šou, ktorá už viac ako desať rokov zabáva ľudí v Európe prichádza už aj na Slovensko," hovorila Banášová v jednej z upútavok. Chart Show vychádza z nemeckého formátu Die ultimative Chartshow, ktorý vysiela RTL. Naposledy išla v Nemecku v lete, 22. augusta a v reklamne dôležitej cieľovej skupine 14-59 mala share 8,9 % podľa dát AGF/GfK. To bolo pod priemerom stanice, keďže tento rok má priemer 12,8 %. V minulosti s ňou dosahovala lepšie výsledky, tento rok mala priemer okolo 11 %. Najlepšie za posledné dva roky sa vydarila jubilejná Chart Show pri príležitosti 10. výročia formátu, ktorá dosiahla v júni 2013 podiel 19,9 % v 14-59.

Markíza má okrem tejto "československej" epizódy natočenú ešte jednu. Zatiaľ ju nezaradila do programových plánov.

Trhové podiely Die ultimative Chartshow na RTL v roku 2014 v cieľovej skupine 14-59
(zdroj: AGF/GfK)

* relácia išla v neštandardne silnej konkurencii MS vo futbale na ARD

 

V Chart Show v sobotu 8. novembra na Markíze budú:

Moderátorka Adela Banášová

Glosátori Maroš Kramár, Martin Dejdar, Marta Jandová a Leoš Mareš

Karel Gott

Nela Pocisková

No Name

Helena Vondráčková

Lucie Bílá a ďalší

 

Takto vyzerala upútavková kampaň Markízy na Chart Show:

http://youtu.be/QSqMAMmsZ5E

http://youtu.be/x4Yf7d8BZGQ

http://youtu.be/NJjvXn4AeOM

http://youtu.be/7C4TVu6MSSg

http://youtu.be/kqRpN5Q5i88

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
15. apríl 2024 14:35