StoryEditor

Čo bude vysielať NOVA International na Slovensku?

30.11.2015, 13:14
Pozrite si ponuku, s ktorou prichádza NOVA International na Slovensko a Markíza International do Česka.

Televízie Markíza a Nova oficiálne potvrdili vstup na slovenský a český trh. Televízia Markíza ako Markíza International, televízia Nova ako NOVA International. Naskytá sa otázka ako bude vyzerať ich programová štruktúra.

Obe televízie majú rovnakú stratégiu. A síce, budú vysielať programy z portfólia ich vlastnej tvorby, u ktorých skupina vlastní licenciu pre vysielanie v zahraničí.

Generálny riaditeľ slovenskej skupiny Matthias Settele v tlačovej správe hovorí: "Sme veľmi radi, že môžeme divákom v Českej republike priniesť to najlepšie zo Slovenska od Hornej Dolnej až po Cuky Luky. Markíza International bude predstavovať všetky farby televízie - humor, romantiku, napätie, reality show, talentové programy, ale aj kvalitné spravodajstvo a publicistiku. Je to stanica pre celú rodinu."

Programová riaditeľka skupiny Nova Alex Ruzek reaguje podobne: „Publikum sa v programe NOVA International dočká obľúbených seriálov v čele s Ordináciou v ružovej záhrade 2 a Ulicou, a tiež všetkých spravodajských a publicistických relácií."

O oficiálnom spustení a teda legálnom šírení televízie NOVA International hovorí aj Petr Horák, riaditeľ sekcie nových projektov skupiny Nova. „Spustenie testovacieho vysielania NOVA International plánujeme na začiatku roka 2016. Už sme v kontakte so slovenskými operátormi, s ktorými rokujeme o zaradení stanice do ich základnej programovej ponuky." Stanica by sa v budúcnosti mala stať súčasťou ponuky satelitných a káblových operátorov v Slovenskej republike. Dostupná bude aj na platforme VOYO.

NOVA International nahradí súčasné voľne šírené stanice skupiny Nova na Slovensku, a doplní ponuku prémiových športových staníc NOVA Sport 1 a NOVA Sport 2, ktoré vysielajú celý rad atraktívnych prenosov a prestížnych športových podujatí. Všetky tri stanice skupiny Nova, ktoré je možné šíriť na slovenskom území, si diváci budú môcť vychutnať v HD kvalite.

Čo bude vysielať NOVA International na Slovensku?

Na Slovensko prichádza televízia s úspešnými vlastnými formátmi ako: seriál Ulica, Ordinácia v ružovej záhrade 2, Atentát. Hobby magazínmi: Rady ptáka Loskutáka. Sitcomom Comeback, ako aj ďalšími reláciami ako Črepiny, Víkend, Prásk!, Korenie, Raňajky s Novou a spravodajstvom. Vysielanie v budúcnosti doplní o dva nové seriály a ďalšie dve komediálne série.

Aké budú kľúčové formáty televízie Markíza International v Česku?

V prvom rade to bude obľúbený seriál Búrlivé víno, potom Chlapi neplačú, Kukučka, Doktori, Ordinácia v ružovej záhrade, Horúca krv. Českí diváci budú môcť otestovať humor komediálneho seriálu Horná Dolná, ale aj u nás úspešnú skeč šou Kredenc. V Česku sa budú vysielať aj Rodinné prípady, cestovateľká show po Slovensku Vo štvorici po Slovensku, reality šou Svokra, ďalej Reflex, Smotánka a Teleráno.

Obe stanice začnú vysielať začiatkom budúceho roka.

 

Zdroj: pš

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 12:23