StoryEditor

Čo sa oplatí vidieť v júni na HBO a Cinemax

27.05.2016, 12:20
Autor:
khkh
Prehľad programových tipov.

Malých i veľkých divákov nadchne pokračovanie animovanej komédie Hotel Transylvánia. Bláznivú partiu strašidiel, ktorú nadabovali známi herci, ako napríklad Adam Sandler, uvedie HBO v nedeľu 26. júna o 20:00. Na obrazovky sa vrátia gróf Drakula, jeho dcéra Mavis so svojím "ľudským" manželom a aj všetky príšerky z prvej časti. V druhej časti k nim pribudne napoly človek, napoly upír - Drakulov vnuk Dennis. Ten, hoci už čoskoro oslávi piate narodeniny, však stále nemá upírie zuby. A dedko Drakula z toho začína byť nervózny. Rozhodne sa teda využiť čas, kedy je Dennisova mama Mavis na návšteve príbuzných a uskutoční posledný zúfalý pokus, aby prebudil vo vnukovi driemajúcu príšeru.

Druhá časť animovanej komédie zarobila svetovo 476 miliónov dolárov (cca 424 miliónov eur) pri produkčných nákladoch 80 miliónov dolárov. Druhá časť je dokonca ešte úspešnejšia ako prvá, ktorá zarobila "len" 358 miliónov dolárov (321 miliónov EUR) pri porovnateľných nákladoch.

Fanúšikovia marveloviek si tiež prídu na svoje, a to v podobe premiéry Fantastickej štvorky. Najnovšie spracovanie superhrdinského tímu, ktorý sa preslávil v komiksoch, je rebootom filmovej série. A všetko sa začina od začiatku. Štyria mladí outsideri (a zároveň géniovia) zostroja teleport a prenesú sa do inej dimenzie. Na neznámej planéte získajú po nehode fantastické schopnosti. Musia sa naučiť, ako ich využiť a spoločně zachrániť Zem pred nepriateľom. HBO film uvedie v nedeľu 19. júna o 20:00.

Pre náročnejších divákov uvádza HBO vo štvrtok 16. júna o 21:40 unikátny dokument Dievča v rieke, ktorý získal Oscara za najlepší krátkometrážny dokument. Film približuje príbeh Saby, pakinstanského dievčaťa, ktoré sa vydalo bez súhlasu rodiny. Jej príbuzní ju za "pošpinenie cti" zastrelili a hodili do rieky. Napriek tomu však dievča prežilo a prípad sa dostal pred súd. Film skúma rozpor medzi modernou dobou a pakistanskými tradíciami a ukazuje, akým príkoriam sú miestne ženy vystavené. Režisérka Sharmeen Obaid-Chinoy získala za dokument Dievča v rieke už svojho druhého Oscara, prvého si odniesla za film Zachovať si tvár.

Príbeh o problémovom, ale talentovanom chlapcovi a jeho zbormajstrovi v podaní Dustina Hoffmana v dramatickom filme Životná šanca (Boychoir) je tipom na príjemný sobotný večer 4. júna. Dráma s hviezdnym obsadením je o jedenásťročnom Stetovi, ktorý skončí po matkinej smrti v elitnej hudebnej škole, kam ho prihlási otec. Ten chce totiž syna z náhodného vzťahu utajiť pred svojou novou rodinou. Príjemný film so šťastným koncom upúta speváckymi výstupmi i hereckými výkonmi.

Cinemax prinesie v sobotu 11. júna o 20:00 umelecky stvárnenú rekonštrukciu výkonu Phillipa Petita, ktorý priešiel po lane priestor medzi vežami Svetového obchodného centra. Vo filme Muž na lane sa predstaví v hlavnej úlohe Joseph Gordon-Levitt, ktorý sa kvôli tejto úlohe skutočne naučil chodiť po lane. Príbeh francúzskeho povrazolezca vychádza zo skutočnej udalosti, keď 42-ročný Philippe Petit v roku 1974 prešiel niekoľkokrát po lane tam a späť mezi vežami Svetového obchodného centra. „Prechádzku v oblakoch“ nakrútill oscarový režisér Robert Zemeckis (Forrest Gump).

Milovníci Agathy Christie sa môžu tešiť na adaptáciu slávneho kriminálneho príbehu Desať malých černoškov s názvom Až tam nezbyl žádný. Dvojdielne spracovanie slávnej detektívky odvysiela Cinemax v soboty 18. a 25 júna o 20:00. Príbeh sa odohráva v roku 1939, kedy na odľahlý ostrov pri pobreží Anglicka prichádza desať ľudí. Navzájom sa nepoznajú a ich tajomný hostiteľ chýba. Vzápätí je ale každý obvinený z hrozného zločinu. Keď však začnú jeden po druhom záhadne zomierať, uvedomia si, že vrah môže byť medzi nimi... Vo filmovom spracovaní nechýba psychologický portrét skupinky vydesených ľudí, pôsobivá dusná atmosférá, britská adaptácia či atraktívne herecké obsadenie.

Všetky premiérové tituly budú dostupné i na HBO GO. Ray Donovan IV. bude na HBO GO k dispozícii skôr, zároveň so svojou oficiálnou showtime premiérou.

01 - Modified: 2021-07-02 05:33:47 - Feat.: - Title: Mapa streamovacích služieb sa mení 02 - Modified: 2021-05-18 12:35:52 - Feat.: - Title: Amazon chce za deväť miliárd dolárov prevziať hollywoodske štúdio MGM 03 - Modified: 2021-03-31 14:54:29 - Feat.: - Title: 10 seriálových tipov podľa redakcie Stratégií 04 - Modified: 2021-01-13 06:31:54 - Feat.: - Title: Kultový seriál Sex v meste bude mať pokračovanie 05 - Modified: 2021-01-05 13:10:03 - Feat.: - Title: Sedem seriálových pokračovaní, ktoré by ste si v roku 2021 nemali nechať ujsť
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 23:24