StoryEditor

Ďalšie dve rádiá sa spojili pri predaji reklamy

01.07.2014, 13:32
Rádio Jemné okrem spojeného predaja predstavuje nové logo a kampaň. Pozrite si ich.

Po tom, čo začiatkom roka ohlásili spoločný predaj reklamy Fun rádio a Europa 2, prichádza k ďalšiemu spájaniu na slovenskom rádiotrhu. Reklamu spolu predáva už aj rádio Jemné a Rádio Anténa.

Spoločnosť Jemné melódie sa od júna stala exkluzívnym zástupcom Rádia Anténa v predaji reklamného priestoru.

Jemné malo za minulý rok 363 tisíc poslucháčov, respektíve 8,1-percentnú počúvanosť a patrilo mu 4. miesto na slovenskom rádiovom trhu. Rádio Anténa bolo desiate so 62 tisíc poslucháčmi (1,4 %). Vyplýva to z dát MML/TGI od Median SK, parameter "počúval včera".

Rádio Jemné okrem toho na leto načasovalo viacero ďalších noviniek: nové logo a kampaň, ktorá chce komunikovať, že rádio už nie je "ružové" a romantické. "Už od roku 2011 Rádio Jemné postupne mení svoju tvár a z ružového rádia sa stáva rádio, ktoré svojou pohodou chce príjemne naladiť každého poslucháča," uviedol v tlačovej správe generálny riaditeľ Tomáš Kapusta.

Svoju hudobnú knižnicu už údajne stanica nezapĺňa iba baladami, ale aj skladbami so stredným a vyšším tempom. "Ťažiskovou hudobnou érou sú stále 80-te a 90-te roky, ktoré sú pre poslucháčov z pohľadu hudby najatraktívnejšie."

Nové logo a komunikačný koncept rádia Jemné pripravilo štúdio Gunpowder. V polovici júla bude nasadený televízny spot, súčasťou kampane je aj print, outdoor a branding autobusov. Rádio bude komunikovať cez claim "Nalaďte si Rádio Jemné - príjemné rádio".

Nové logo Jemných

Explikácia - tvorca loga Jonáš Karásek: "Pri tvorbe sme vychádzali z pozicioningu rádia, profilu jeho poslucháčov, ako aj komunikačných cieľov. Logo je tak spojením moderného minimalizmu a jemného retro písma. Toto spojenie vyjadruje fúziu formátu moderného rádia a príjemnej hudby prevažne 80-tych a 90-tych rokov, ktorú poznáte, viaže sa vám k spomienkam a emóciám, a ktorá vo vás vyvoláva príjemné pocity."

Bigboard

Billboard

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
27. apríl 2024 01:15