StoryEditor

Danko na rokovaní o koncesiách Maďariča nechce, snahu o získanie vplyvu v RTVS odmieta

22.06.2016, 17:22
Posledné vyjadrenia lídra SNS môžu znamenať vyslovenie nedôvery ministrovi kultúry.

„Platí džentlmenská dohoda v rámci koalície, že sa o tom budem baviť len s predsedami koaličných strán,“ povedal predseda parlamentu a líder SNS Andrej Danko v diskusnej relácii Tablet.TV.

 

„Ak je toto pravdou, znamená to nepriame vyjadrenie nedôvery ministrovi kultúry, pretože táto agenda spadá do pôsobnosti rezortu kultúry a naše ministerstvo pripravilo návrh na posilnenie financovania RTVS na základe schváleného programového vyhlásenia vlády,“ uviedol Maďaričov hovorca Jozef Bednár.

 

Bednár upozornil, že v záležitosti, ktorá sa týka novely zákona o úhrade za služby verejnosti poskytované RTVS, chce byť minister kultúry naďalej priamo zaangažovaný. „V samotnej veci si Marek Maďarič nevie predstaviť, že by realizoval akékoľvek riešenie, ktoré by bolo pripravené bez jeho účasti," zdôraznil Bednár.

 

V diskusnej relácii Politika predseda SNS na margo sporu o koncesionárskych poplatkoch uviedol, že z jeho strany určite nešlo o získanie vplyvu v RTVS. „Ja som politicky fungoval aj bez RTVS, bol som tam v diskusii možno dvakrát. Mne ide o systém,“ vyhlásil Danko. 

Zdroj: tasr, im

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 10:05