Lukáš Fila
StoryEditor

Denník N: Čísla predaja zverejníme už v marci

04.03.2015, 11:45
Najmladší slovenský denník čoskoro zverejní, koľko predal za prvý mesiac.

Koncom januára začal vychádzať nový slovenský denník - Denník N. Jeho tlačený a predaný náklad zatiaľ nie je oficiálne auditovaný v ABC SR. Šéf vydavateľstva N Press Lukáš Fila však pre Stratégie povedal, že čísla zverejnia v polovici marca.

Vydavateľ sa obráti na audit predaja tlače ABC SR. "Plánujeme v priebehu marca rokovať s ABC o plánovanom spôsobe auditovania digitálneho predaja a aj na základe týchto rokovaní sa rozhodneme, ako budeme ďalej postupovať," povedal pre Stratégie.

Či už sa s ABC SR dohodnú alebo nie, denník zverejní svoje výsledky: "Bez ohľadu na tento postup budeme v polovici marca podrobne informovať o stave nášho predplatného aj predaja," hovorí Fila. Vtedy budú mať k dispozícii kompletné, no neauditované dáta za február.

Predaný náklad bude zrejme na úrovni niekoľkých tisícok. Denník N v prezentácii pre inzerentov deklaruje, že tlačí 11 tisíc výtlačkov. Ak vychádzame z už etablovaných titulov, tie predávajú okolo 70 % z tlačeného nákladu. Priamo v stánkovom predaji je remitenda denníkov podľa našich informácií od 35 % a pri novinách s nižším nákladom až do 55 %. Denník N musel prvé tlačené náklady nastaviť podľa obmedzených dát, ktoré mal. Jedným z nich bol napríklad údaj o 1 600 predplatiteľoch printu k 12. januáru.

 

Chcete byť pravidelne informovaní o dianí v brandži? Odoberajte bezplatný newsletter Stratégií.

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 15:57