StoryEditor

Andy Kraus nakrútil nový sitkom Dovidenia, stará mama. Bude o netradičnej rodine Gülemiházyiovcov

08.02.2016, 12:05
Andy Kraus sa po rokoch vracia k osvedčenému sitkomu. Prvú časť odpremiéruje TV JOJ už v utorok 16.februára o 22.00 hod.

Andy Kraus sa po rokoch vracia k osvedčenému sitkomu.V novom seriáli Dovidenia, stará mama vystupuje rodinka s nezvyčajným menom Gülemiházyi. Tvrdou rukou jej vládne matka (Božidara Turzonovová), ktorú musia jej deti Guzel (Zuzana Mauréry) a Tarkan (Marián Miezga) na slovo poslúchať.

Prvú časť sitkomu odpremiéruje TV JOJ už v utorok 16.februára o 22.00 hod.

Kto je kto v seriáli:

Guzel má za manžela Macejka (Matej Landl) a Tarkan za manželku Kikuš (Kristína Greppelová). Pani domu Gülemiházyi je hrdá na to, že pochádza zo starého rodu, ktorého korene sa ťahajú až do osmanskej ríše, čo patrične dáva aj najavo. Konzervatívna pani sa stoj čo stoj drží starých zásad a pravidiel. Jej deti ju musia poslúchať, inak sa im vyhráža vydedením. A jedná sa o nemalý majetok.

Guzel s Macejkom su chudobní, Guzel je žena v domácnosti, ktorá sa večne snaží o dokonalú postavu. Macej je dobrák od kosti, je však len predavač, ktorého nikdy nepovýšia. Naproti tomu Guzelin brat Tarkan je boháč, ktorý zarobil na pochybných kšeftoch. Jeho partnerka Kikuš je typická pipina milujúca kreditky a nákupy. V rodine tieto rôznorodé postavy vyvolávajú veľa komických situácií, nie je núdza ani o absurdný humor a vtipné slovné gagy.

Upútavka zobrazuje príchod rodiny Gülemiházyi na Slovensko a predstavuje hlavné postavy. Matku, ktorá všetko vie, Guzel ako obeť fitnessu, ktorá sa stoj čo stoj snaží schudnúť, Maceja ako Pípača, ktorý deň-noc robí za kasou predavača, Tarkana ako Potrimiskára, ktorý predá všetko, hlavne nelegálnou cestou a Kikuš ako mestskú pipinu milujúcu nákupy.

V upútavke sa predstavujú herci aj v rôznorodých kostýmoch ako maďarskí grófi, Turci či v civile. Sitkom sa nakrúca v ateliéroch televízie v Rači, kde sa sitkom nakrúca.

Prečítajte si aj: Dovidenia, stará mama: Nový sitkom Andyho Krausa prichádza na obrazovky

Zdroj: kh

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 11:14