StoryEditor

Dovidenia, stará mama: Nový sitkom Andyho Krausa prichádza na obrazovky

02.02.2016, 16:26
Nový počin z dielne režiséra a scenáristu Andyho Krausa si môžu diváci pozrieť už v polovici februára na TV JOJ.

Nový počin z dielne režiséra a scenáristu Andyho Krausa si môžu diváci pozrieť už v polovici februára na TV JOJ.

Rodina Gülemiházyi sa môže pochváliť nielen netradičným menom, ale aj skutočnosťou, že nepatrí k typickým slovenským domácnostiam. V jednom veľkom panskom dome sa nachádzajú tri generácie s rozličnými povahovými črtami. Ako to všetko môže dopadnúť, dozviete sa v novom joj-kárskom sitkome Dovidenia, stará mama. Nový počin z dielne Nový počin z dielne režiséra a scenáristu Andyho Krausa si môžu diváci pozrieť už v polovici februára.

 

Prinášame prvé informácie o seriáli. Ako samotného tvorcu napadol príbeh o rodine s tak nezvyčajným priezviskom? „Rodina Gülemiházyi je veľmi atypická, a to nielen kvôli priezvisku. Ich rod pochádza z čias Osmanskej ríše, preto má aj také komplikované priezvisko. Ich predok Gülem, (čo po turecky znamená – ten, čo sa smeje) prišiel do Uhorska, kde jeho deti získali maďarskú príponu „házyi“, a tak vznikol rod Gülemiházyi. Hlavou rodiny je matka Malika, ktorá si veľmi potrpí na tradície a rada svojim deťom pripomína dôležitosť ich rodu,“ vysvetľuje autor scenára Andy Kraus a dopĺňa: „Názov Dovidenia, stará mama by ste mali poňať sarkasticky. Deti pani domu by si veľmi radi rozdelili honosné dedičstvo. Bitka o bohatstvo však začína ešte v čase, keď ich matka ešte žije.“

 

V novom seriáli TV JOJ účinkujú známe herecké tváre. Hlavu rodiny Gülemiházyi stvárňuje herečka Božidara Turzonovová. Jej deti predstavujú Marián MiezgaZuzana Mauréry. Okrem nich sa diváci môžu tešiť aj na Mateja Landla, Kristínu Greppelovú, Lukáša FrlajsaTerezku Smolcovú.

 

„Moja generácia a ešte generácia predo mnou si svojich predkov veľmi ctila. Dnešná doba je trošku iná. Preto sa mi veľmi páčila postava matky, ktorá na svoj rod upozorňuje a dáva si záležať na tom, aby deťom vštiepila od narodenia slušné návyky a lásku k tradícii. Pravdaže je napísaná komicky, pretože jej podmienky nie vždy deti a vnúčatá dokážu splniť. Pre moju postavu je najdôležitejšia rodina, všetko ostatné musí ísť bokom. A to sa mi veľmi páči,“ prezradila o svojej postave na dnešnej tlačovej konferencii herečka Božidara Turzonovová.

 

Pripravovaný sitkom ponúkne TV JOJ svojim divákom už vo februári. Rozmanitosť postáv prináša do príbehu množstvo komických situácií a vtipných zápletiek. Režisér a scenárista Andy Kraus je tvorca mnohých úspešných slovenských sitkomov a jeho najnovší autorský projekt Dovidenia, stará mama má ambíciu pokračovať v jeho úspechu.


 

Zdroj: red

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 12:24