Eva Babitzová
StoryEditor

Eva Babitzová chce opustiť SDKÚ

20.11.2014, 08:38
Bývalá šéfka Rádia Expres chcela vrátiť SDKÚ-DS "na politickú mapu sveta", teraz však zvažuje odchod.

Bol to šok a prekvapenie zároveň. Len pred dvoma mesiacmi ohlásila bývalá šéfka Rádia Expres a vplyvná žena v médiách Eva Babitzová zámer vstúpiť do upadajúcej SDKÚ-DS. Jej plán bol jasný - kedysi najsilnejšiu pravicovú stranu chcela "vrátiť na politickú mapu sveta". Situácia sa však razantne zmenila.

"Zvažujem odchod. Viac sa k tomu nebudem teraz vyjadrovať," priznala pre denník Hospodárske noviny. A nie je sama. Do parlamentných volieb v roku 2016 by podľa politológa Tomáša Koziaka strana zaniknúť ešte nemala. Ak sa však nedostane do parlamentu, znamená to pre ňu politickú smrť. A v súčasnosti to podľa Koziaka vyzerá vo voľbách na jednoznačný debakel. Pomôcť by mohli len hlboké a rýchle zmeny.

Eva Babitzová v rozhovore pre denník povedala, že "strane SDKÚ-DS by pomohla jedine hlboká reforma". Dodala: "Neviem však, či to vôbec ešte je možné." Na otázku denníka, či je v hre aj prestup do inej strany, Eva Babitzová odpovedala: "Nechcem vstupovať do inej politickej strany." Viac si možno prečítať v Hospodárskych novinách.

Zdroj: TASR

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 11:55