StoryEditor

Fear the Walking Dead vytvoril nový rekord sledovanosti

25.08.2015, 10:51
Žiadna iná premiéra nového seriálu nebola v amerických káblovkách taká sledovaná. Fear the Walking Dead vysiela AMC aj na Slovensku.

Nový seriál Fear the Walking Dead dobre nadviazal na úspech svojho predchodcu The Walking Dead: pri štarte vytvoril nový rekord amerických káblových televízií. Informuje o tom stanica AMC v tlačovej správe a The Hollywood Reporter.

Premiérovú 90-minútovú epizódu Fear the Walking Dead videlo v nedeľu v Amerike 10,1 milióna divákov, čo znamenalo najsledovanejší debut spomedzi všetkých nových amerických káblových seriálov v histórii.

Podľa THR sa o rekord prvýkrát postaral už The Walking Dead, ktorého premiéru v roku 2010 videlo 5,35 milióna divákov. Prvenstvo sa do AMC vrátilo tento rok, keď spin-off Perníkového tatka Better Call Saul štartoval pri rekordnej 6,88-miliónovej sledovanosti. Čísla vyjadrujú sledovanosť naživo a zo záznamu v deň premiéry.

Väčšina divákov Fear the Walking Dead bola mladých, reklamne zaujímavých: až 6,3 milióna spadalo do cieľovej skupiny 18-49.

Fear the Walking Dead dostal ešte pred štartom prvej série objednávku na druhú. Tá bude mať 15 epizód a pôjde budúci rok.

Seriál sa vysiela aj na Slovensku a v Česku, pod názvom "Fear the Walking Dead: Živí Mrtví – Počátek Konce" ho ponúka miestna verzia káblovej stanice AMC. Takto vyzerá kampaň na seriál v Prahe:

Americká upútavka:

https://youtu.be/yzXglr5bc3w

Zdroj: ik

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
02. máj 2024 00:03