Seriál Selfie
StoryEditor

Fenomén alebo zúfalý pokus televízie? Vzniká seriál o selfie (video)

15.08.2014, 11:46
Selfie ošiaľ dostane vlastný televízny seriál. Čo naňho hovoríme?

Už budúci mesiac to príde: americké televízie odštartujú svoje jesenné novinky. Do silnej sezóny chce prehovoriť aj ABC s novým sitkomom. Volá sa Selfie - a naozaj bude o selfie.

Podľa anotácie ABC sa seriál točí okolo “neslávne preslávenej” Elize Dooley, ktorá má 263 tisíc followerov čakajúcich na jej posty, tweety a selfie fotky. Ale jedného dňa zistí, že to nie je to isté ako mať skutočných priateľov, preto požiada marketingového experta, aby “rebrandoval” jej imidž a najmä naučil ju, ako sa priateliť so skutočnými ľuďmi v reálnom svete.

Seriál o tom, “ako sa naučiť žiť offline” má byť inšpirovaný príbehom My Fair Lady od G. B. Shawa.

Selfie bude mať polhodinové epizódy, nepôjde však o klasický sitkom, ale komediálny seriál natáčaný na jednu kameru, bez domixovaného smiechu.

Stanica už zverejnila prvé video, môžete si ho pozrieť na konci správy.

Ako Selfie zafunguje, bude známe koncom septembra. Televízna premiéra je naplánovaná na 30. septembra. Zatiaľ je objednaných 13 epizód. Seriál na medzinárodné trhy predáva spoločnosť Warner Bros. International Television Distribution, s ktorou u nás obchoduje skupina Markíza.

Čo na to Stratégie

Selfie zatiaľ vyzerá zle. Prvý problém: námet. Tvorcovia sa snažia dať dokopy všetky možné fenomény dneška, ale výsledok podľa prvých videí nie je presvedčivý. Mix všetkého a ničoho, k tomu nejaký zúfalý náznak romantiky.

Problém čislo dva: Málo humoru. Zasmiali sme sa raz za tri minúty. Ak má byť toto výber najlepších momentov, potom aká zlá bude celá epizóda?

Problém čislo tri: Ťažký programing. Selfie pôjde v utorok o 20. hodine. Bude otvárať večer, čo je pre novinku vždy ťažké. A čaká ho konkurencia jedného z najsledovanejších programov vôbec - speváckej šou The Voice na NBC. The CW bude kradnúť mladých divákov s nádejne vyzerajúcou novinkou The Flash. Veľmi nepriaznivá situácia pre ABC a Selfie. Obávame sa, že aj keby v slote prepadol veľký otáznik - reality šou Utopia na Foxe - nebude to mať Selfie vôbec ľahké.

Kombinácia tohto všetkého nevytvára dobrú pôdu pre Selfie.

Prečítajte si o ďalších novinkách budúcej sezóny: Jane the Virgin (The CW) - Gotham (Fox)

Stručne o Selfie

Sociálne médiá sú celým jej životom. Práca je zase jeho životom. Komediálny seriál o Elize, ktorá má kopu fanúšikov v online svete, ale teraz sa musí naučiť, ako fungovať aj v tom reálnom

Herci: Karen Gillan, John Cho, David Harewood, Allyn Rachel, Tim Peper, Da'vine Joy Randolph

Výkonní producenti: Emily Kapnek, Julie Anne Robinson

Distribútor: Warner Bros. International Television Distribution

Premiéra v USA: 30. septembra 2014, vždy v utorok od 20:00 do 20:30 na ABC

http://youtu.be/dQqozmwlE00

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 06:58