StoryEditor

Fotogaléria: Takto vyzerá chátrajúci televízny moloch v Mlynskej doline

16.06.2015, 17:01
HN sa pozreli, ako vyzerá výšková budova RTVS. „Ste pravdepodobne poslednými návštevníkmi. O pár dní sa všetko uzamkne a zakonzervuje,“ vravia nám.

Médiá uverejňovali prešľapy exšéfa HZDS, STV ich uhládzala. HN sa pozreli, ako „výškovka“ Slovenskej televízie v Mlynskej doline vyzerá dnes.

Tápame po tmavých chodbách. Naši sprievodcovia osvetľujú cestu baterkami. „Ste pravdepodobne poslednými návštevníkmi. O pár dní sa všetko uzamkne a zakonzervuje,“ vravia nám. Prechádzame 28-poschodovým mŕtvym molochom, v ktorom kedysi pracovalo viac ako dvetisíc zamestnancov a v ktorom sa písali politické dejiny.

Budova STV totiž výrazne prispela k budovaniu imidžu exšéfa HZDS Vladimíra Mečiara. Kým ostatné médiá uverejňovali jeho nedemokratické kroky, STV uhládzala jeho prešľapy. Kedy sa konzerva opäť otvorí, v týchto chvíľach netuší nikto. Dni budovy RTVS – Rozhlasu a televízie Slovenska, sa spečatili. V kanceláriách sa síce rozkladá ešte autentický nábytok, ale z rodu homo sapiens neobjavíte ani len kostlivca v skrini. Pritom niekedy tu muselo bývať vcelku veselo – v objekte sa nedali otvárať okná, a tak vo fajčiarskych kanceláriách ste ani nevideli, kto tam sedí.

 

Výšková budova dnes (foto HN/ Peter Mayer)

Prečítajte si viac o konci RTVS vo výškovej budove a pozrite si viac fotografií na webe HNonline.sk.

Zdroj: HN

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 12:56