StoryEditor

František Borovský je novým výkonným riaditeľom TV Barrandov

29.01.2016, 10:38
Nahrádza doterajšiu šéfku skupiny Barrandov - Marcelu Hrdú.

František Borovský  pracoval v skupine Barrandov ako programový riaditeľ. Od februára nastupuje na pozíciu výkonného riaditeľa televízie.

Do televízie Barrandov nastúpil František Borovský v apríli minulého roka. Medzi prvé jeho úlohy  v TV Barrandov patrilo upevnenť programovú stratégu Televízie Barrandov, Kino Barrandov a Barrandov Plus ako aj vývoj novej pôvodnej seriálovej tvorby hlavnej barrandovskej stanice. František Borovský pri svoje nástup do pozície okomentoval: „Vstup do Televízie Barrandov vnímam ako začiatok mojej novej profesnej etapy na strane jednej a ako pokračovanie dôverného a mne blízkeho na stranej druhej.“

Televízia Barrrandov, trojka na českom trhu, patrí  mediálnemu domu Empresa Media, za ktorou stojí podnikateľ Jaromír Soukup. Jemu patrí aj komunikačná skupina Médea Group.

Empresa Media je v Česku vydavateľom spoločenského týždenníka Sedmička, časopisu Instinkt, mesačníka Interview, dvojtýždenníka Exkluziv, ale aj titulov pre mládež Popcorn a Top Dívky, odborného časopisu MarketingSalesMedia a prevádzkovateľom elektronického denníka Týden.cz. Na Slovensku vstúpilo vydavateľstvo koncom roka s titulmi Interview a dvojtýždenníkom Exkluziv. Empresa Media do septembra minulého roku patrila výlučne českému podnikateľovi Jaromírovi Soukopovi. Na jeseň minulého roka sa minoritným partnerom Empresy a Médey Jaromíra Soukupa stala súkromná čínska a svetová investičná spoločnosť CEFC China Energy Company Limited.

František Borovský sa pohybuje v televíznom prostredí od deväťdesiatych rokov. Začínal v lokálnej košickej televízii Info Kanál, neskôr pôsobil v TV NAŠA. Spoluzakladal TV JOJ a ako programový riaditeľ pracoval pre Richarda Rybníčka v bývalej STV. Rok pracoval pre televíziu Markíza, nakoniec sa vrátil do televízie JOJ. Tu v rokoch 2007 - 2014 pôsobil na pozícii generálneho riaditeľa. Následne sa venoval rozvoju online a TV projektov akou je napríklad HN televízia vydavateľstva Mafra Slovakia.

Stratégie oslovili a čakajú na vyjadrenie Františka Borovského. Správu budeme aktualizovať.

Zdroj: pš

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 13:19