Petra Polnišová v seriáli Horná Dolná. Foto: MarkízaMarkíza
StoryEditor

Horná Dolná: O čom bude nový seriál TV Markíza

13.11.2014, 10:31
Herci ako Petra Polnišová a Marta Sládečková, režisér Susedov a Paneláka Tomáš Jančo. Prichádza nový komediálny seriál Horná Dolná. Prečítajte si viac a pozrite si prvé fotografie.

Televízia Markíza chystá nový seriál. Horná Dolná odštartuje v budúcom roka, televízia ho v týchto dňoch predstavuje obchodným partnerom.

"V roku 2015 plánujeme do komediálneho žánru investovať ešte viac aj prostredníctvom nášho nového seriálu Horná Dolná," prihovára sa generálny riaditeľ skupiny Markíza Matthias Settele inzerentom v prezentácii na rok 2015. V Novom Čase prezentoval ešte väčšie očakávania: "Bude to určite jeden z najzaujímavejších programov budúceho roka," povedal v rozhovore pre tento denník.

Len na scenári prvej časti sa podľa neho pracovalo deväť mesiacov. "Bude to írečitá slovenská komédia, s postavami ako starosta, krčmár, lekár, farár, futbalový tréner," povedal Settele pre Nový Čas. V seriáli si zahrajú Petra Polnišová, Marta Sládečková či Matej Landl. Režíruje Tomáš Jančo (Susedia, Panelák).

O čom bude Horná Dolná?
(zdroj: prezentácia TV Markíza)

Tradícia komediálneho žánru vo vysiení televízie Markíza pokračuje. Následníkom úspešných seriálov ako Susedia, Priateľky, Zita na krku alebo Sekerovci sa v roku 2015 stane komediálny seriál s veľavravným názvom Horná Dolná.

Pod taktovkou režiséra kultového seriálu Susedia Tomáša Janča sa na obrazovkách znova objavia tie najzvučnejšie mená tohto žánru ako Petra Polnišová, Marta Sládečková alebo Matej Landl. Horná Dolná bude mimoriadna aj spracovaním. Seriál sa nakrúcal v exteriéroch, priamo v malej dedinke uprostred nádherných hôr, kde tvorcovia dokázali vytvoriť jedinečnú atmosféru „miesta uprostred ničoho“.

Diváci sa môžu tešiť na vtipné príbehy svojráznych dedinských postavičiek, ktoré si nepochybne zamilujú už na prvý pohľad. Stretnete tu ambiciózneho starostu, ktorý je voľnom čase vášnivým rybárom, kňaza, ktorý statočne bojuje s pokušeniami, ktoré mu prináša život, policajta, ktorý sa venuje aj takej závažnej kriminalite ako stratený bicykel. uvidíte, aké je to byť najväčším frajerom v dedine a zasmejete sa aj na súperení dvoch energických žien o priazeň mužov v obci.

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 16:20