StoryEditor

Hornú Dolnú čaká zmena. Najsledovanejší program jesene dostane nový čas

02.10.2015, 08:00
Horná Dolná je najsledovanejšia, no už nemá 50-percentné podiely ako s prvou sériou. Markíza to s ňou čoskoro skúsi inak.

Televízia Markíza mení nastavenie Hornej Dolnej. V najnovšie zverejnených programových plánoch na 43. týždeň jej patrí už iný vysielací čas.

Ako avizujú plány, od 19. októbra nepôjde Horná Dolná v stredu, ale v pondelok večer o 20:30, čiže v rovnaký deň, ako chodila prvá séria. Termín sa môže posúvať, keby Markíza vydala programovú zmenu aj na skoršie týždne. To zatiaľ neurobila.

Aj na jeseň je Horná Dolná najsledovanejším programom sezóny v cieľovej skupine 12-54. Vyhrala aj minulý týždeň so 419 tisícmi mladých divákov a 34,1-percentným podielom a dobre si počínala aj včera, keď mala podľa tlačovej správy porovnateľné výsledky a patrilo jej 34,7 % trhu.

Česko Slovensko má talent jej však uberá mladých divákov; napriek konkurencii Hornej Dolnej sa dokáže hýbať na tridsiatkových podieloch. Horná Dolná tak potenciál, ktorý ukázala s prvou sériou, nevyužíva naplno. Vtedy vedela osloviť priemerne 643 tisíc mladých divákov a jej podiel bol až 49,3 %. Išlo i najlepšie čísla slovenského seriálu od čias Susedov. Mala ľahšiu konkurenciu a vysielala sa skoro - v januári a februrári. Pozrite si kompletné výsledky.

Markíza zároveň vráti do vysielania aj Kredenc, ktorý pôjde hneď po nej v pondelok o 21:40. Na stredy presunie Markíza Búrlivé víno o 20:30 a Farmu o 22. hodine.

Zdroj: ik

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 06:02