Katarína Brychtová
StoryEditor

Jednotka spúšťa šou Naj dedinka Slovenska. Vieme, koľko stojí

14.07.2014, 16:15
Naj dedinka Slovenska prichádza na RTVS. Stojí za ňou spoločnosť, ktorá pripravovala aj Milujem Slovensko.

Jednotka RTVS už tento týždeň spustí novú letnú šou Naj dedinka Slovenska. Štartuje v piatok 18. júla a bude sa vysielať o 20:20 - teda v slote, ktorý počas silnej sezóny patril licencovaným štúdiovým šou. Naposledy tam chodila Čo ja viem finišujúca pri nadpriemerných podieloch okolo 20 % v 12+.

Známa je cena za výrobu tohto programu aj mená tvorcov. Naj dedinka Slovenska sa bude vyrábať s externým partnerom, RTVS uzavrela zmluvu s goodtv. Za šesť epizód zaplatí 239 349,6 eur.

Spoločnosť goodtv Rada Štefanova naposledy s RTVS spolupracovala na Milujem Slovensko. Šou dosahovala v silnej sezóne na pomery Jednotky napriemerné výkony - trhové podiely v 12+ boli dvojciferné, najúspešnejšie vydanie dokonca prekročilo 20 %. Naj dedinka Slovenska je pôvodný formát, ktorý vytvorila goodtv.

V porovnaní s Milujem Slovensko je Naj dedinka Slovenska lacnejšia: goodtv dostane za jednu epizódu v priemere skoro 40 tisíc eur, kým pri Milujem Slovensko to bolo vyše 57 tisíc eur (podľa zmluvy uzavretej v auguste 2013) a RTVS okrem toho platila licenčné poplatky spoločnosti Talpa. Naj dedinka Slovenska má kratšiu, približne 50-minútovú stopáž.

Letná šou Jednotky bude mať šesť epizód a bude v nej súťažiť šesť dedín - Čerhov, Lenartov, Malachov, Matiašovce, Priepasné a Baďan. "Moderujú Martin Nikodým, Katarína Brychtová plus starostovia a obyvatelia našich dedín," uvádza RTVS. Prečítajte si o tom viac.

Logo šou Naj dedinka Slovenska

O čom je Naj dedinka Slovenska
(zdroj: anotácia RTVS)

Vysielanie: piatok 18. júla 2014, 20:20-21:10, Jednotka

Počet epizód: 6

50 min.

Účinkujú: Katarína Brychtová, Martin Nikodým

Zábavná šou, ktorá nemilosrdne a do detailov odhalí všetko pekné a dobré, čo slovenský vidiek ponúka.

Séria zo života slovenských dedín a dediniek, v ktorej zistíme, že každá dedinka je pre niekoho tým NAJ miestom pre život a pre nás všetkých môže byť NAJ miestom na príjemný výlet či dovolenku.

V každej časti súťaž/test: 1. úloha pre starostu, 2. úloha pre rodinu, 3. úloha pre skupinu (napr. požiarny zbor, folklórny súbor, futbalové družstvo, trieda v škole, hudobná skupina, združenie žien, či dôchodcov, spolok vyšívania a i.), 4. úloha pre celú obec

http://youtu.be/ADX3_cq0L0k

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 04:41